Dienst 7 maart 2021: De tafel is groot genoeg

Dienst Noorderlicht

7 maart 2021 Voorganger: Dirk de Bree De dienst start hier op 7 maart om 11:00 uur ’s morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De luisterversie op Spotify vind je (zodra deze gemonteerd is) hier op ons Spotify-kanaal. De tafel is groot genoeg Bijbelgedeelten: Lukas 15: 1-2 Een van de grootste thema’s van onze tijd is inclusiviteit. Iedereen gelijkwaardig betrekken. In onze cultuur en in de kerk is inclusiviteit door de geschiedenis heen een heikel punt geweest. Hoe gaan we hier mee om, hoe ingewikkeld is de weg naar die inclusiviteit, en wat kunnen we leren? Vandaag gaat Dirk de Bree voor, en duikt in dit belangrijke thema.

Vragen om over door te denken na de preek:

Waarom zou ik verwachten (of eisen) dat mensen Jezus eerst ergens ontmoet moeten hebben, voordat ik hen uitnodig Hem te ontmoeten aan de zijn tafel?
* Wat is jouw antwoord op deze vraag?
* In hoeverre herken je dat inclusief kerkzijn makkelijker gezegd is dan gedaan?

Dat Jezus een aanzuigende werking op ‘tollenaars en zondaars’ had puzzelt me altijd weer. Hoe kan het toch dat de tollenaars en zondaars zich vanzelf rondom Jezus verzamelden, terwijl dat in de kerk nauwelijks lijkt te gebeuren?
* Wat is jouw antwoord op deze vraag?
* Hoe groot is de tafel van Noorderlicht wat dat betreft? Hoeveel diversiteit kunnen we aan? En, welke kansen zie om hierin (verder) te groeien?

Overlijdensbericht

Met diep verdriet delen we mee dat ons zeer gewaardeerde gemeentelid Martijn van Winkelhof is overleden. We wensen zijn vrouw Jantien, zijn dierbaren, vrienden en alle gemeenteleden van Noorderlicht veel sterkte met dit grote, diepe verlies. Martijn heeft op enorm veel manieren bijdragen aan Noorderlicht, en raakte de levens van velen. Wij zijn hem daar zo dankbaar voor. En we gaan Martijn ontzettend missen.

Wil je hierover praten omdat het je raakt, of omdat je zelf in een moeilijke periode zit en grote behoefte aan steun hebt? Neem dan contact op met ds. Niels de Jong (niels@noorderlichtrotterdam.nl). Schroom alsjeblieft niet. Heb je zelf directe nood, bel dan nu met 0800 – 0113.

We wensen iedereen nogmaals veel sterkte, geloof, hoop en vooral veel liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top