Dienst 3 januari 2021: Hoe sta je in het leven?

Dienst Noorderlicht

3 januari 2021 Voorganger: ds. Niels de Jong De dienst start hier op 3 januari om 11:00 uur ’s morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De audiomontage vind je hier op Spotify. De printbare preek vind je hier. Dienst 3 januari 2021: Hoe sta je in het leven? Spreuken 8: 1 – 11, 33 – 36 Hoe sta je in het leven? De komende 7 zondagen is er een serie gepland over ‘wijzer leven vanuit het boek Spreuken’. Dit boek biedt hulp bij het maken van keuzes op allerlei levensterreinen. Deze zondag trappen we af met het thema ‘hoe sta je in het leven?’ vanuit Spreuken 8. Het boek Spreuken is namelijk niet bezig om je voor allerlei uiteenlopende situaties advies te geven, maar probeert je een bepaald mens te laten worden. Een goed en wijs mens die op een goede manier in het leven staat – hoe ingewikkeld dat leven soms ook is. In deze preek denken we na over hoe je in het leven staat en hoe je kunt groeien. Zodat je beter in staat bent om alle uitdagingen van het leven aan te kunnen. Deze maand collecteren we voor de Voedselbank. Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) meer info over dit project, en ook de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, deze wordt enorm gewaardeerd.

Vragen om over door te denken na de preek:

* Wat heb je er voor over om wijzer te worden?
* Op welk gebied heb je vooral ervaringskennis/wijsheid nodig om de juiste keuzes te kunnen maken?
* Hoe zou je meer wijsheid kunnen opdoen – beter luisteren, meer zoeken of harder nadenken?

Oproepjes en mededelingen

Er start een nieuwe Alpha-cursus (online) op 13 januari.
Ken of ben je degene die meer over het christelijk geloof mag ontdekken? Meld je dan aan voor de cursus. Meer informatie vind je hier: www.noorderlichtrotterdam.nl/meedoen/alpha.

Heb je interesse in zelf belijdenis afleggen?
Dat kan. Neem hiervoor contact op met ds. Niels de Jong via niels@noorderlichtrotterdam.nl.

Dankwoord: oliebollenactie voor Papua Nieuw-Guinea geslaagd
Hartelijk dank voor jullie hulp in deze actie, deze zorgt ervoor dat Jasper en Daniëlle binnenkort een goed werkende watertank zullen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top