Dienst 27 december 2020: Vol vrede weer verder

Dienst Noorderlicht

27 december 2020 Voorganger: ds. René van Loon De dienst start hier op 27 december om 11:00 uur ’s morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De printbare preek vind je hier. Vol vrede weer verder Lukas 2: 22-40, vers 29 – 32 Wij hebben Kerst gevierd, en nu mogen we weer verder. Donderdagavond gaan we de grens over naar een nieuw jaar. God gaat mee, Hij blijft trouw. En Hij zoekt mensen, die ook trouw blijven. God zoekt geestelijke langebaanschaatsers. Doorzetters. Doe je mee? Of is je geloof grillig, met horten en stoten? Deze maand collecteren we voor 5 projecten. Bezoek hier de decembergift-pagina. Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) meer info over de projecten, en ook de QR-code naar de Decembergift-pagina. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt echt enorm gewaardeerd.

Vragen om na de preek over door te denken:

* Ken jij in jouw omgeving geestelijke langebaanschaatsers? Zo ja, wat is kenmerkend voor hen? Wat leer je van hen?

* Simeon wordt steeds in verband gebracht met de Heilige Geest. Is hij een geestelijke langebaanschaatser omdat de Heilige Geest in hem werkt? Of werkt de Heilige Geest in hem omdat hij een langebaanschaatser is? Hoe werkt dat, denk je?

* Simeon en Hanna zien Jezus letterlijk, met hun ogen. Dat geeft hen vrede in hun ziel. Wij kunnen Jezus niet met onze ogen zien. Hoe werkt dat bij ons? Op welke manier kun je Jezus zien en dan vol vrede weer verder gaan?

Oproepjes en mededelingen

Oliebollenactie voor Papua Nieuw-Guinea
Danielle en Jasper, leden van Noorderlicht, werken in een ziekenhuis in Papua New Guinea. Zij bieden medische zorg aan mensen tot diep in de jungle. Door een oliebollen actie willen we geld inzamelen voor een waterreservoir. Zo krijgt het dorp schoon drinkwater en kunnen ziektes worden voorkomen. Wil je hieraan bijdragen? Bestel dan oliebollen of appelbeignets via oliebollenpng@gmail.com. Je bestelling plaatsen kan tot en met 27 december.

Medewerker(s) voor online kinderwerk gezocht
We verzorgen sinds het begin van de coronasituatie iedere week kinderwerk. Hiervoor maken we werkjes die gedownload kunnen worden, en die thuis of rond het huis gedaan kunnen worden, alleen en/of met huisgenoten. Vind je het leuk om ook mee te denken over werkjes en/of deze te gaan maken, dan horen we graag van je. Heb je interesse, meld je dan aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Heb je interesse in zelf belijdenis afleggen?
Dat kan. Neem hiervoor contact op met ds. Niels de Jong via niels@noorderlichtrotterdam.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven