Dienst 20 december 2020: Stel je verwachtingen bij…naar boven

Dienst Noorderlicht

20 december 2020 Voorganger: ds. Niels de Jong *Bijbelgedeelte: Psalm 85: 9 – 14 De dienst start hier op zondagochtend 6 december om 11:00 uur ’s morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De leesversie van de preek vind je hier. Voor veel mensen was het waarschijnlijk een flinke teleurstelling om de nieuwe maatregelen te moeten horen. Sowieso is 2020 een jaar van teleurstelling en tegenvallers. Je zou er toe kunnen komen om je verwachtingen van de toekomst maar flink bij te stellen naar beneden. Psalm 85 wijst ons een andere kant op. Om onze verwachtingen zelfs naar boven bij te stellen. Dit lied wakkert onze verwachtingen aan van een toekomst waarin alles klopt, dankzij God. Het beste komt nog. Te mooi om waar te zijn? Dat zou je zomaar denken. Toch is er goede reden om deze beloften serieus te nemen. Deze maand collecteren we voor 5 projecten. Bezoek hier de decembergift-pagina. Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) meer info over de projecten, en ook de QR-code naar de Decembergift-pagina. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt echt enorm gewaardeerd. Kerstperiode bij Noorderlicht Let op: door de aangescherpte veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus gaan sommige eerder geplande activiteiten niet door. Maar gelukkig gaan sommige activiteiten wél door (zoals de speciale KERSTFILM!), hier lees je alles over op de speciale kerstpagina.

Vragen om verder over door te denken na de preek:

* Welke teleurstelling(en) waren voor jou het grootst in je leven?
* Kun je je voorstellen dat je in tijden van teleurstelling juist naar woorden van God zoekt? Of dat je eerder denkt: ‘laat maar zitten’?
* Lukt het om je verwachtingen groter te laten worden door psalm 85? Waarom wel/niet?

Oproepjes en mededelingen

KERSTNACHTFILM
Op kerstavond 24 december om 19:00 uur begint HIER de Kerstnachtfilm! Hier hebben veel mensen van Noorderlicht van alle drie de locaties aan meegewerkt. We hopen dat de film je veel steun, inspiratie en verbondenheid laat voelen.

Activiteiten rond Kerst
Voor alle andere kerstactiviteiten kijk naar de KERSTPAGINA hier op de website, en lees de e-nieuwsbrief zorgvuldig.

Medewerkers voor kerstwerkzaamheden gezocht
Wie heeft gelegenheid om mee te helpen rond kerst? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl. Je hulp is welkom.

Medewerkers voor online kinderwerk gezocht
We verzorgen sinds het begin van de coronasituatie iedere week kinderwerk. Hiervoor maken we werkjes die gedownload kunnen worden, en die thuis of rond het huis gedaan kunnen worden, alleen en/of met huisgenoten. Vind je het leuk om ook mee te denken over werkjes en/of deze te gaan maken, dan horen we graag van je. Heb je interesse, meld je dan aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Heb je interesse in zelf belijdenis afleggen?
Dat kan. Neem hiervoor contact op met ds. Niels de Jong via niels@noorderlichtrotterdam.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top