Dienst 13 december 2020: Blijven leven naar Gods bedoeling

Dienst Noorderlicht

13 december 2020 Voorganger: ds. Niels de Jong Bijbelgedeelte: Psalm 86: 11 – 17 De dienst start hier op zondagochtend 6 december om 11:00 uur ’s morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De leesversie van de preek vind je hier. Christen-zijn gaat niet alleen maar over een bepaalde manier van denken, maar gaat misschien nog wel meer over een bepaalde manier van leven. Het gaat niet alleen over wat je gelooft over God, jezelf en de wereld, maar ook hoe je leeft naar Gods bedoeling. Over dat laatste gaan we het zondag hebben – hoe leef je naar Gods bedoeling en hoe blijf je dat doen? Belangrijke vragen voor iedereen die christen is of overweegt dat te worden. En daar kunnen we ook wel hulp van Boven bij gebruiken. Vanuit de tweede helft van psalm 86 zoeken we naar wat voor hulp van Boven we daarbij kunnen en mogen verwachten. Vandaag is een speciale dienst: een aantal leden van onze gemeente legen belijdenis af. We zijn blij dat zij tot deze stap zijn gekomen. Er zijn een aantal leden van onze gemeente die vandaag in ons midden persoonlijk en openlijk belijdenis van het geloof willen afleggen. Zij belijden vandaag in de Drie-enige God te geloven, ze beloven Jezus Christus te willen volgen en zij aanvaarden de roeping en de verantwoordelijkheid om in Zijn Koninkrijk en in zijn Kerk te dienen. We zien de hand van God daarin dat Hij met hen is begonnen en hen heeft gebracht tot dit moment. God verzamelt zijn kinderen uit alle volken en rassen en talen en maakt hen tot een lichaam, waarvan Jezus Christus het hoofd is. We zijn blij dat ook hier bij Noorderlicht we zien dat dit werk van God ook doorgaat, ook onder ons. Deze maand collecteren we voor 5 projecten. Bezoek hier de decembergift-pagina. Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) meer info over de projecten, en ook de QR-code naar de Decembergift-pagina. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt echt enorm gewaardeerd.

Vragen om verder over door te denken na de preek:

* -Hoe gaat het bij jou op ‘Gods leerschool’? Heb je het gevoel dat je bijleert?
* -Kun je een voorbeeld noemen waar je recent Gods goedheid in ervaren hebt?
* -In welke situatie heb je nu kracht nodig?

Oproepjes en mededelingen

KERSTAVOND
Op kerstavond 24 december is de Prinsekerk open van 18.00 tot 21.30 uur voor een moment van bezinning, kerstgevoel of verbinding met God. Er is muziek en een corona-proof looproute met verschillende punten waar je even stil kan staan. Opgeven is niet nodig, je kan gewoon langskomen mocht je dit fijn vinden. Mensen die je normaal misschien zou meenemen voor de kerstdienst kun je hier ook voor uitnodigen.

Activiteiten rond Kerst
Voor alle andere kerstactiviteiten – de kerstwandeling voor kids, de kerstpakkettenactie, de kerstdiensten, kerstdiner – kijk naar de website (een aparte kerstpagina waar alles op staat) of lees de E-nieuwsbrief zorgvuldig.

Medewerkers voor kerstwerkzaamheden gezocht
Wie heeft gelegenheid om mee te helpen rond kerst? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl. Je hulp is welkom.

Medewerkers voor online kinderwerk gezocht
We verzorgen sinds het begin van de coronasituatie iedere week kinderwerk. Hiervoor maken we werkjes die gedownload kunnen worden, en die thuis of rond het huis gedaan kunnen worden, alleen en/of met huisgenoten. Vind je het leuk om ook mee te denken over werkjes en/of deze te gaan maken, dan horen we graag van je. Heb je interesse, meld je dan aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Heb je interesse in zelf belijdenis afleggen?
Dat kan. Neem hiervoor contact op met ds. Niels de Jong via niels@noorderlichtrotterdam.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top