Dienst 29 november 2020: Utopie of profetie?

Dienst Noorderlicht

29 november 2020 Voorganger: Bram Robbertsen

Bijbelgedeelte: Jesaja 61 : 1-3

Vandaag begint de adventsperiode. De dienst start hier op zondagochtend 29 november om 11:00 uur ’s morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. Je vindt de leesversie hier. Tegenwoordig staan vandaag overal ter wereld zgn. messiassen op, die zeggen dat zij een nieuw begin zullen maken met hun land. Het zijn vaak charismatische leiders die vertellen dat zij het land weer groot en sterk zullen maken. Tegelijk heeft de geschiedenis laten zien dat zij de beloofde messias niet kunnen zijn. Telkens gaat het weer mis. Het is meer van hetzelfde liedje… Wat deze wereld nodig heeft is echt iets nieuws. De hele Bijbel vertelt ons dat we geen redding van mensen moeten verwachten, maar van God. Dat is het geheim van advent. Als we ons laten meenemen door de beweging van Jezus gaan we ook tegen de werkelijkheid in woorden van bevrijding, van troost en genezing spreken. Collectedoel van deze maand: Sint voor Kint Lees op deze pagina meer over de Stichting Sint voor Kint. Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) ook de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt echt enorm gewaardeerd.

Vragen om over verder te denken na de preek:

* Wat betekent advent voor jou?

* Advent is: God komt! In hoeverre zie je uit naar Gods komst in deze wereld? Hoe zou je de verwachting van Gods koninkrijk meer handen en voeten kunnen geven in de komende week?

* Het gaat in de Bijbel over een Koning en zijn rijk. Wat betekent dat voor ons als we in de wereld om ons heen steeds meer horen over uitsluiting en discriminatie? Op welk terrein vraagt God van mij verandering?

Oproepjes

Medewerkers voor kerstwerkzaamheden gezocht
Wie heeft gelegenheid om mee te helpen rond kerst? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl. Je hulp is welkom.

Medewerkers voor het geluids- en techniekteam gezocht
We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen helpen met het opbouwen en inregelen van de band. Iedere zondag doet het team haar best om de muziek in de kerk zo mooi mogelijk te laten klinken. Dit doen zij op dit moment met 7 mensen en daar mogen er zeker nog 3 bij. Dit is ook een mooie kans om de mensen van de band en de techniek beter leren kennen. Er is voorafgaand geen technische kennis nodig. Eigenlijk, als je een beetje met een computer om kunt gaan is dat voldoende. Doe je mee? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Medewerkers voor online kinderwerk gezocht
We verzorgen sinds het begin van de coronasituatie iedere week kinderwerk. Hiervoor maken we werkjes die gedownload kunnen worden, en die thuis of rond het huis gedaan kunnen worden, alleen en/of met huisgenoten. Vind je het leuk om ook mee te denken over werkjes en/of deze te gaan maken, dan horen we graag van je. Heb je interesse, meld je dan aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top