Dienst 22 november 2020: Hoe gaat het met de liefde?

Dienst Noorderlicht

22 november 2020 Voorganger: ds. Niels de Jong Er komen meerdere bijbelgedeelten aan de orde, deze zijn in de preek verwerkt. De dienst start hier op zondagochtend 22 november om 11:00 uur ’s morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. Je vindt HIER de leesversie. Vandaag is een speciale dienst: het is een Avondmaaldienst, en je bent van harte uitgenodigd om hier ook thuis aan mee te doen. We zijn ons er heel erg van bewust dat we al een half jaar geen avondmaal hebben gevierd met elkaar. En dat gemis begint zich meer en meer te voelen. Omdat het er allerminst naar uitziet dat de coronaperiode met bijbehorende maatregelen snel voorbij zal zijn, hebben we besloten om toch ook in deze periode avondmaal te vieren. Het vieren van het avondmaal is niet alleen een enorm geloofsversterkend middel (en dat kunnen we in de taaie periode goed gebruiken!), maar ook nog eens een directe opdracht van de Here Jezus zelf (bv. ‘Doe dit tot Mijn gedachtenis’ – 1 Korinthe 11: 24). Zo herinneren we ons de liefde en opoffering van de Heer op een manier die woorden alleen niet bereiken. We zien uit naar een dienst die het geloof van een ieder versterkt en waarbij we ons thuis mogen weten bij de Gastheer van het avondmaal, de Heer Jezus Christus. Hoe doe je mee? Voordat de dienst begint kun je hiervoor wat brood op een schaal leggen en wat wijn of druivensap inschenken. Tijdens de dienst zal er één bepaald moment zijn waarop we allemaal tegelijkertijd het brood eten en ook één bepaald moment waarop we allemaal tegelijkertijd de wijn drinken. Om de verbondenheid het meest te ervaren is het wellicht het mooist – als dat haalbaar is – om de dienst om 11 uur direct mee te kijken. Collectedoel van deze maand: Sint voor Kint Lees op deze pagina meer over de Stichting Sint voor Kint. Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) ook de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt echt enorm gewaardeerd.

Vragen om over verder te denken na de preek:

* Herken je dat liefde hard werken is en ingewikkeld?
* Merk je dat het helpt om je te richten op (het kruis van) Jezus? Waarom wel/niet?
* Maak eens concreet hoe jij deze week iets dat je hebt kan geven?

Oproepjes

Medewerkers voor kerstwerkzaamheden gezocht
Wie heeft gelegenheid om mee te helpen rond kerst? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl. Je hulp is welkom.

Medewerkers voor het geluids- en techniekteam gezocht
We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen helpen met het opbouwen en inregelen van de band. Iedere zondag doet het team haar best om de muziek in de kerk zo mooi mogelijk te laten klinken. Dit doen zij op dit moment met 7 mensen en daar mogen er zeker nog 3 bij. Dit is ook een mooie kans om de mensen van de band en de techniek beter leren kennen. Er is voorafgaand geen technische kennis nodig. Eigenlijk, als je een beetje met een computer om kunt gaan is dat voldoende. Doe je mee? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Medewerkers voor online kinderwerk gezocht
We verzorgen sinds het begin van de coronasituatie iedere week kinderwerk. Hiervoor maken we werkjes die gedownload kunnen worden, en die thuis of rond het huis gedaan kunnen worden, alleen en/of met huisgenoten. Vind je het leuk om ook mee te denken over werkjes en/of deze te gaan maken, dan horen we graag van je. Heb je interesse, meld je dan aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top