Dienst 8 november 2020: Hoe staat het met ons vertrouwen?

Dienst Noorderlicht

8 november 2020 Voorganger: ds. Niels de Jong De dienst start hier op zondagochtend 1 november om 11:00 uur ’s morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal.

Hoe staat het met ons vertrouwen?

Hoe zit het na ruim een half jaar Corona-crisis met ons vertrouwen? Hoe zit het na het leven dat we achter de rug hebben met jouw en mijn vertrouwen? Het vertrouwen in jezelf, in de ander, in God, in de wereld. Of wint vaak de angst en het cynisme het van je vertrouwen? Hoe zou juist het vertrouwen sterker kunnen worden? Over dit soort vragen zoeken we een antwoord in het eerste deel van de serie ‘geloof, hoop en liefde blijven over’. Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. De printbare versie van de preek vind je in de loop van zondag hier op de website. De (audioversie van de) preek van vandaag komt in de loop van maandag beschikbaar op ons Spotifykanaal. Je vindt hieronder ook vragen om over verder te denken, extra luisterliederen, de collecte en een activiteit voor de kinderen. Collectedoel van deze maand: Sint voor Kint Lees op deze pagina meer over de Stichting Sint voor Kint. Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) ook de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt echt enorm gewaardeerd.

Vragen om over verder te denken na de preek:

* Hoe zit het met jouw vertrouwen?
* Van welke tegenhanger heb je het meeste last? Is dat onzekerheid, twijfel, wantrouwen, zorgen maken of cynisme?
* Merk je dat als je je op God richt er meer vertrouwen in je groeit?
* Hoe kun je je meer op God richten?

Oproepjes

Medewerkers voor kerstwerkzaamheden gezocht
Wie heeft gelegenheid om mee te helpen rond kerst? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl. Je hulp is welkom.

Medewerkers voor het geluids- en techniekteam gezocht
We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen helpen met het opbouwen en inregelen van de band. Iedere zondag doet het team haar best om de muziek in de kerk zo mooi mogelijk te laten klinken. Dit doen zij op dit moment met 7 mensen en daar mogen er zeker nog 3 bij. Dit is ook een mooie kans om de mensen van de band en de techniek beter leren kennen. Er is voorafgaand geen technische kennis nodig. Eigenlijk, als je een beetje met een computer om kunt gaan is dat voldoende. Doe je mee? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top