Dienst 11 oktober 2020: Je krijgt van God zoveel als je nodig hebt

Dienst Noorderlicht

11 oktober 2020 Voorganger: ds. Niels de Jong De dienst start hier op zondagochtend 11 oktober om 11:00 uur ’s morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. Vandaag is een doopdienst; we verwelkomen kinderen in onze gemeente. Hier zijn we dankbaar voor. Bijbelgedeelte: Handelingen 18: 1 – 11 > ‘Ik sta je bij en niemand zal een vinger naar je uitsteken om je kwaad te doen, want veel mensen in deze stad behoren mij toe.’

Je krijgt van God zoveel als je nodig hebt

In Handelingen 18 lijkt de onvermoeibare en standvastige Paulus het moeilijk te hebben. Ook vanuit de brieven krijgen we de indruk dat alle teleurstellingen, tegenslag, tegenstand en moeilijkheden hem niet in de kouwe kleren zijn gaan zitten. Hier in Korinthe wordt Paulus moed ingesproken door God. En hij krijgt ook richting van Boven voor wat hij moet doen. God lost niet alles op voor hem, maar hij krijgt precies zoveel als hij nodig heeft. En dat is ook wat God ons wil geven. Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. De printbare versie van de preek vind je hier, en de luisterversie komt maandag beschikbaar. Je vindt hieronder ook een activiteit voor de tieners en kinderen, vragen om over verder te denken, extra luisterliederen, en de collecte. Collectedoel van deze maand: algemene diaconie Lees op deze pagina meer over de algemene diaconie. Je vindt hieronder ook de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt enorm gewaardeerd.

Vandaag is een doopdienst, en we zijn dankbaar voor de kinderen in onze gemeente. Jezus zei:
> Laat de kinderen bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij.

Vragen om over door te denken:

* Heb je zelf ervaren dat God je geeft wat je nodig hebt aan bemoediging en leiding?
* Vind je het lastig om Gods timing te vertrouwen?
* Is er een deel van de toezegging aan Paulus die je zelf ook goed kunt gebruiken? 1) ‘Wees niet bang’; 2) ‘blijf spreken’; 3) ‘Ik sta je bij’; 4) ‘er zijn in deze stad veel mensen die mij toebehoren’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top