Dienst 27 september 2020: De christelijke boodschap voor intellectuelen in de maatschappij

Dienst Noorderlicht

27 september 2020 Voorganger: ds. Niels de Jong De dienst start hier op zondagochtend 27 september om 11:00 uur ’s morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. Bijbelgedeelte: Handelingen 17: 16 t/m 34 > Kunt u ons uitleggen wat die nieuwe leer is die door u wordt uitgedragen? Want wat u zegt, klinkt ons vreemd in de oren; we willen graag weten wat u bedoelt.’

De christelijke boodschap voor intellectuelen in de maatschappij

Paulus belandt in Athene en gaat verder waar hij steeds mee bezig is: het delen van het goede nieuws van Jezus Christus. Op het marktplein van Athene gaat hij met van alles en iedereen in gesprek daarover. Dit leidt tot een bijzondere uitnodiging – hij mag op de Areopagus zijn verhaal doen. Het hoogst denkbare podium van Athene en zijn publiek is de culturele en intellectuele elite van die tijd. Paulus sluit maximaal aan bij de mensen die hij voor zich heeft, maar daagt hen ook uit. Uit twee gedachten van Paulus staan we wat langer stil. Als eerste bij een gedachte van Paulus waarmee hij aansluiting zoekt bij de mensen (ook bij mensen van vandaag!) – vers 27: ‘het was Gods bedoeling dat mensen hem zouden zoeken en hem al tastend zouden kunnen vinden, aangezien hij van niemand ver weg is’. Als tweede een gedachte waarmee Paulus de mensen uitdaagt (ook mensen van vandaag!) – vers 31 waar het gaat over dat God een rechtvaardig oordeel over de mensen zal laten vellen. Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. De printbare versie van de preek vind je hier. De luisterversie vind je hier. Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen, extra luisterliederen en de collecte. Je kunt je ook gratis abonneren op ons prekenkanaal op Spotify. Collectedoel van deze maand: De Pauluskerk Lees op deze pagina meer over de Pauluskerk. Je vindt bij de informatie ook de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt enorm gewaardeerd.

Vragen om over door te denken:

* Wat zou jij zeggen over God als je de kans kreeg om voor een groep kritische en hoogopgeleide mensen je verhaal te doen?
* Verlang je wel eens naar hard en overtuigend bewijs als het gaat over God?
* Merk je dat God zich alleen ‘zoekend en tastend’ laat vinden?
* Een oordeel dat alles rechtzet – zie je er naar uit? Of juist niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top