Dienst 30 augustus 2020: Uitgepraat

Dienst Noorderlicht

30 augustus 2020 Voorganger: Bram Robbertsen De dienst start op zondagochtend 30 augustus om 11:00 uur ’s morgens live op YouTube, en is daarna ook te bekijken op ons channel. Klik voor de livestream op de link op deze pagina. De printbare versie van de preek vind je hier. *Handelingen 15: 35-41

Uitgepraat

> Een en ander leidde tot grote onenigheid, zodat ze uit elkaar gingen en Barnabas samen met Marcus naar Cyprus vertrok. Paulus en Barnabas, twee grote namen in de geschiedenis van de kerk. Samen hebben ze op leven en dood van alles doorstaan, maar vandaag horen we dat de liefde tussen de twee is bekoeld. Niemand had het voor mogelijk gehouden, maar het is echt waar: ze zijn uitgepraat. Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen, extra luisterliederen en de collecte. Je kunt je ook gratis abonneren op ons prekenkanaal op Spotify. Collecte: Deze maand richt de collecte zich op Stichting De Paraplu. De Paraplu is een inloophuis voor vrouwen in Rotterdam Noord. Dit wordt georganiseerd door verschillende kerken. Een aantal Noorderlichters zijn hier ook actief. De Paraplu betekent veel voor vrouwen doordat het een veilige plek is om hulp te vragen. Ook biedt de stichting allerlei cursussen. Lees hierover op deze pagina meer, naast de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt enorm gewaardeerd.

Vragen om over na te denken:

* Heb je wel eens meegemaakt dat je in een vriendschap of met familie met iemand uitgepraat raakte?
* Heb je wel eens gemerkt dat God je in zo’n conflict liet zien wat er bij jou zelf nog nodig was om hier beter mee om te gaan? Zo ja, hoe merkte je dat? Zo niet, zou je hier behoefte aan hebben?
* Heb je wel eens een conflict nooit meer kunnen oplossen, omdat iemand er bijvoorbeeld niet meer is?
* Wat zou je aan God willen vragen na het beluisteren van deze preek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top