Dienst 23 augustus 2020: Zoeken naar waar je moet zijn

Dienst Noorderlicht

23 augustus 2020 Voorganger: ds. Niels de Jong De preek wordt op zondagochtend 23 augustus om 11:00 uur ’s morgens live uitgezonden via YouTube, en is daarna ook te bekijken op ons YouTube channel. Klik voor de livestream op de link op deze pagina. *Handelingen 16: 6 – 15

Zoeken naar waar je moet zijn

> De heer opende haar hart voor de woorden van Paulus. Paulus is weer op weg gegaan, inmiddels met Silas en Timoteus, om het goede nieuws verder te brengen. Maar ze weten eigenlijk niet goed waar ze moeten zijn. En het wordt ook niet gelijk duidelijk. Eigen ideeen moeten de prullenbak in, bepaalde wegen worden afgesloten en ze lopen wekenlang, honderden kilometers lang zonder hun bestemming te weten. Uiteindelijk wordt het toch duidelijk via een visioen: ze moeten heel ergens anders zijn, namelijk in Griekenland/Europa. Ook voor ons kan het zoeken zijn waar we moeten zijn. Soms kan het tijden duren, waarin we voor ons gevoel aan het dwalen zijn zonder echt ergens uit te komen. Zeker als je eigen (goedbedoelde) plannen doodlopen, kan dat pittig zijn om toch het vertrouwen te hebben. Maar uiteindelijk – als je volhoudt dan komt er een moment waarop je weet: ‘daar moet ik zijn’, ‘daar kan ik van betekenis zijn’. Dat kan wel betekenen dat je een grens over moet en onbekend terrein moet betreden… Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. De leesversie van de preek vind je hier. Deze kun je ook printen. Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen, extra luisterliederen en de collecte. Je kunt je ook gratis abonneren op ons prekenkanaal op Spotify. Collecte: Deze maand richt de collecte zich op Stichting De Paraplu. De Paraplu is een inloophuis voor vrouwen in Rotterdam Noord. Dit wordt georganiseerd door verschillende kerken. Een aantal Noorderlichters zijn hier ook actief. De Paraplu betekent veel voor vrouwen doordat het een veilige plek is om hulp te vragen. Ook biedt de stichting allerlei cursussen. Lees hierover op deze pagina meer, naast de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt enorm gewaardeerd.

Vragen om over na te denken:

* Herken je het gevoel dat je niet weet waar je zijn moet? Hoe ervaar(de) je zo’n tijd?
* Heb je wel eens gemerkt dat God een bepaalde weg blokkeert? Zo ja, hoe merkte je dat?
* Heb je wel eens het idee gehad dat er een beroep op je werd gedaan met een hulpvraag (‘kom over en help ons’) waarbij je onbekend terrein moest betreden? Zou zo’n vraag ook door God geleid kunnen zijn?
* Wat wil je deze week vasthouden uit deze preek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top