Dienst 2 augustus 2020: Status quo doorbreken of niet?

Dienst Noorderlicht

2 augustus 2020 Voorganger: Arte Havenaar De preek wordt op zondagochtend 2 augustus om 11:00 uur ’s morgens live uitgezonden via YouTube, en is daarna ook te bekijken op ons YouTube channel. Klik voor de livestream op de link op deze pagina. Handelingen 13 : 42 – 52

Status quo doorbreken of niet?

In het bijbelgedeelte dat we lezen ontmoeten we mensen die hun positie en netwerk gebruiken om de orde te handhaven, om de status quo te behouden. Het roept een aantal vragen op over het gebruiken van macht en hoe we ons verzetten tegen macht. Vandaag staan we stil bij de vraag: Status quo doorbreken of niet? Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen, extra luisterliederen en de collecte. Je kunt je ook gratis abonneren op ons prekenkanaal op Spotify. Collecte: Deze maand richt de collecte zich op Stichting De Paraplu. De Paraplu is een inloophuis voor vrouwen in Rotterdam Noord. Dit wordt georganiseerd door verschillende kerken. Een aantal Noorderlichters zijn hier ook actief. De Paraplu betekent veel voor vrouwen doordat het een veilige plek is om hulp te vragen. Ook biedt de stichting allerlei cursussen. Lees hierover op deze pagina meer, naast de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt enorm gewaardeerd.

Vier vragen ter overdenking:

* Loop jij wel eens aan tegen systemen die een onrechtvaardige status quo handhaven wat jou betreft? En waarom vind je dit precies?

* Wat vind jij van de houding die Paulus en Barnabas aannemen? Ze maken een symbolisch statement maar komen niet in opstand. Wat vind jij hiervan? Wat had jij gedaan, denk je?

* Een grote groep mensen die achterblijft in Antiochië is niet ontmoedigd door wat er gebeurt, maar kent een diepe blijdschap. Hoe komt dat, denk je? Heb jezelf weleens ervaren dat God je boven jezelf uit tilde?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top