Dienst 26 juli 2020: Slapen in de kerk

Dienst Noorderlicht

26 juli 2020 Voorganger: Nathan Noorland De preek wordt op zondagochtend 26 juli om 11:00 uur ’s morgens live uitgezonden via YouTube, en is daarna ook te bekijken op ons YouTube channel. Klik voor de livestream op de link op deze pagina. Handelingen 20 : 6 – 12 (Herziene Statenvertaling)

Slapen in de kerk

Wij echter vertrokken na de dagen van de ongezuurde broden per schip van Filippi en kwamen binnen vijf dagen bij hen in Troas aan, waar wij zeven dagen verbleven. En op de eerste dag van de week, toen de discipelen bijeengekomen waren om brood te breken, sprak Paulus hen toe, omdat hij de volgende dag wilde vertrekken; en hij liet zijn toespraak voortduren tot middernacht. En er waren veel lampen in de bovenzaal waar zij bijeenwaren. En een zekere jongeman, van wie de naam Eutychus was, zat in het venster en werd door een diepe slaap overmand, doordat Paulus zo lang sprak. Hij viel, door de slaap overmand, van de derde verdieping naar beneden en werd dood opgetild. Maar Paulus ging naar beneden, wierp zich op hem, sloeg zijn armen om hem heen en zei: Maak geen misbaar, want zijn ziel is in hem. En nadat hij weer naar boven gegaan was, brood gebroken en iets genuttigd had, en hij lang, tot het aanbreken van de dag toe, met hen gesproken had, vertrok hij zo. En zij brachten de jongen levend mee en werden bovenmate vertroost. Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen, extra luisterliederen en de collecte. Je kunt je ook gratis abonneren op ons prekenkanaal op Spotify. Collecte: Deze maand richt de collecte zich op Stichting Present. Deze stichting zet zich in om de kloof te overbruggen tussen de bereidheid van mensen en het daadwerkelijk in actie komen voor de maatschappij. Zo dragen we bij aan initiatieven in Rotterdam waarin het steeds vanzelfsprekender wordt om naar elkaar om te zien. De QR-code vind je onderaan deze pagina. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt enorm gewaardeerd.

Vier vragen ter overdenking:

* We begonnen vandaag met de ironie van een slaaf die gelukkig wordt genoemd. Herken jij daar iets van in jezelf of in je omgeving? Ik zou je willen uitdagen om open kaart te spelen en er ook mee naar Jezus te gaan. Hij is degene die ons leven echt gelukkig maakt!

* Ten tweede: Hoe inclusief en divers is de kerk op dit moment? En hoe ziet jouw netwerk eruit in Noorderlicht en er buiten? Zijn het allemaal dezelfde mensen? Of juist een gezonde, diverse balans?

* Ten derde: Eutychus viel in slaap in de kerk. Wat maakt jou moe op dit moment? En waar komt dat door?

* En als laatste vraag: Wie zijn mensen in je omgeving die op dit moment uit de ramen van de kerk vallen? Of in de afgelopen jaren zijn gevallen? En hoe kun jij je aan hen verbinden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top