Dienst 12 juli 2020: Petrus moet op een ander spoor komen

Dienst Noorderlicht Prinsekerk en Oranjekerk

12 juli 2020 Voorganger: ds. Niels de Jong De preek wordt op zondagochtend 12 juli om 11:00 uur ’s morgens live uitgezonden via YouTube, en is daarna ook te bekijken op ons YouTube channel. Klik voor de livestream op de link op deze pagina. Handelingen 11: 1 – 18

Petrus moet op een ander spoor komen*

Handelingen 11 – 1: 18 is een lang verhaal dat lijkt te gaan over de bekering van Cornelius en zijn mensen. Daar gaat het ook wel over, maar het gaat nog veel meer over de bekering van Petrus. Het kost Gods Geest nogal moeite om Petrus – en in zijn spoor – Joodse christenen ervan te overtuigen dat God geen onderscheid maakt. En dat werkelijk iedereen de kans krijgt om tot inkeer te komen. Dit gedeelte bevraagt zeker christenen op in ieder geval drie manieren: 1.) maken wij onderscheid waar God dat niet maakt? 2.) Moeten wij (persoonlijk en als kerk) veranderen, zodat het goede nieuws alsnog verder komt naar anderen? 3.) Zijn er misschien gebieden waar wij zelf ‘bekering’ nodig hebben omdat we op een heel ander spoor dan God zitten? Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen. Je kunt je ook gratis abonneren op ons *prekenkanaal op Spotify. De luisterversie van vandaag vind je hier. De leesversie van de preek vind je hier. Collecte: Deze maand richt de collecte zich op Stichting Present. Deze stichting zet zich in om de kloof te overbruggen tussen de bereidheid van mensen en het daadwerkelijk in actie komen voor de maatschappij. Zo dragen we bij aan initiatieven in Rotterdam waarin het steeds vanzelfsprekender wordt om naar elkaar om te zien. De QR-code vind je onderaan deze pagina. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt enorm gewaardeerd.

Vragen ter overdenking:

* Heb je het gevoel dat je wel eens onderscheid maakt, waar je dat niet zou moeten maken?
* Is er in jouw ogen een bepaald vlak waar Noorderlicht op een ander spoor moet komen?
* Wat vind je van de stelling: ‘Heidenen bekeren is een christelijk werk, christenen bekeren is een heidens werk’? Kun je voorbeelden geven waar je dit merkt bij jezelf of christenen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top