Dienst 5 juli 2020: De ommekeer van Paulus

Dienst Noorderlicht Prinsekerk en Oranjekerk

5 juli 2020 Voorganger: ds. Niels de Jong De preek wordt op zondagochtend 5 juli live om 11:00 uur ’s morgens uitgezonden via YouTube, en is daarna uiteraard ook te bekijken. Klik voor de livestream op de link op deze pagina. Deze zondag is een beetje een spannende: het is voor het eerst sinds het begin van de coronasituatie dat het weer mogelijk is om een samenkomst te organiseren. We zien ernaar uit. Handelingen 9: 1 – 25

De ommekeer van Paulus

Vandaag hebben we het over de drastische bekering van Paulus. Misschien ben je wel eens jaloers op zo iemand die een enorme verandering heeft doorgemaakt. Op mensen die precies weten wanneer ze veranderd zijn in een christen, die een soort bekeringsmoment in hun leven zo kunnen aanwijzen, op de dag af. Misschien denk je ‘dat zou ik ook wel willen gehad hebben, iets bijzonders meemaken en dat dat het moment was dat je christen bent geworden’. Een wonder. Een bijzonder gevoel. Een stem uit de hemel. Een bijzondere droom. Een bijna-dood-ervaring. Het licht gezien. Of wat voor dramatisch moment ook. In de preek gaan we vandaag dieper in op het verhaal van Paulus, en op hoe veranderingen invloed hebben op jouw leven, en in het geloof. Laat ons samen luisteren, en ons verbonden voelen. * Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen. Je kunt je ook gratis abonneren op ons *prekenkanaal op Spotify. De printbare editie van de preek vind je hier. Collecte: Deze maand richt de collecte zich op Stichting Present. Deze stichting zet zich in om de kloof te overbruggen tussen de bereidheid van mensen en het daadwerkelijk in actie komen voor de maatschappij. Zo dragen we bij aan initiatieven in Rotterdam waarin het steeds vanzelfsprekender wordt om naar elkaar om te zien. De QR-code vind je onderaan deze pagina. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt enorm gewaardeerd.

Vragen ter overdenking:

* Ken je mensen die op een heel bijzondere manier christen zijn geworden?
* Heb je een idee waar jij toe geroepen bent in het leven?
* Wat uit je verleden komt heel goed van pas bij wat je nu doet? Ervaar je dat ook dingen uit je verleden/opvoeding/etc. door God ingepast worden om jouw doel van het leven te bereiken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top