Dienst 28 juni 2020: Het vuur slaat over

Dienst Noorderlicht Prinsekerk en Oranjekerk

28 juni 2020 Voorganger: Jurek Woller Handelingen 8

Het vuur slaat over

We zijn bezig met een serie over Handelingen, hét boek over het begin van de kerk. Jezus vaart op naar de hemel, de heilige Geest komt in zijn plaats en zet van alles in gang: wonderlijke dingen gebeuren, veel mensen komen tot geloof, maar er zijn ook moeilijkheden. Vorige week ging het over het rechtzetten van misstanden in de voedselverdeling binnen de gemeente. Vandaag gaan we dieper in op Handelingen 8. Laat ons samen luisteren, en ons verbonden voelen. De preek wordt om zondagochtend 28 juni om 6:00 uur ’s morgens uitgezonden (fijn voor mensen die in de zorg werken of om andere reden baat hebben bij extra vroege inspiratie), en is daarna uiteraard ook te bekijken. Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen. Wil je de preek liever alleen een audiobestand beluisteren, dan kan dat hier. Je kunt je ook gratis abonneren op ons prekenkanaal op Spotify. De printbare editie van de preek vind je hier. Collecte: Deze maand richt de collecte zich op de diaconie, die samenkomt met de visie van Noorderlicht: ‘Samen met Jezus impact hebben’: * Projecten en hulp wordt geboden op 3 vlakken: Verbinding, Financiële Hulp en Praktische Zorg. Hier is Geestelijke Zorg overal onderdeel van. * Collecte voor de diaconie is belangrijk om projecten en hulp te kunnen blijven bieden, bijvoorbeeld voor leefgeld/noodhulp, wekelijkse maaltijd, vergoeding vrijwilligers, diaconaal werker, kerstdiner, Noordermarkt, en meer. De QR-code vind je onderaan op deze pagina.

Vragen ter overdenking:

* Heb je zelf meegemaakt dat God hier en nu bijzondere dingen doet? Zo ja: wat deed dat met je?
* Probeer jij wel eens Gods gunst/aangezigheid te ‘kopen’?
* Er worden in de Bijbel verschillende beelden voor de Heilige Geest gebruikt: o.a. vuur, wind en water. Welk beeld spreekt je het meeste aan en waarom?
* Heb je wel eens gebeden voor Gods aanwezigheid in je leven en/of vervulling met de heilige Geest? Zo ja: wat gebeurde er? Zo nee: is er iets dat je tegen houdt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top