Dienst 21 juni 2020: Als je te maken krijgt met problemen (o.a. rond discriminatie)

Dienst Noorderlicht Prinsekerk en Oranjekerk

21 juni 2020 Voorganger: Ds. Niels de Jong Handelingen 6: 1 – 7

Als je te maken krijgt met problemen (o.a. rond discriminatie)

De afgelopen weken – naar aanleiding van de dood van George Floyd – is wel duidelijk geworden dat niet alleen in de V.S. mensen zich achtergesteld, benadeeld of gediscrimineerd voelen op basis van hun ras, huidskleur of etniciteit. Ook in Nederland raakte de

blacklivesmatter discussie een gevoelige snaar. Niet zomaar een handjevol mensen blijkt zich achtergesteld of gediscrimeerd te voelen, maar vele, vele mensen. De afgelopen weken hebben we allerlei verhalen kunnen lezen van nare verhalen op dit punt. We hebben het vandaag over geconfronteerd worden met problemen, o.a. rond discriminatie.

Laat ons samen luisteren, en ons verbonden voelen. De preek wordt om zondagochtend 21 juni om 6:00 uur ’s morgens uitgezonden (fijn voor mensen die in de zorg werken of om andere reden baat hebben bij extra vroege inspiratie), en is daarna uiteraard ook te bekijken. Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen. Wil je de preek liever alleen een audiobestand beluisteren, dan kan dat hier. Je kunt je ook gratis abonneren op ons prekenkanaal op Spotify. Liever lezen? Dat kan hier. Collecte: Deze maand richt de collecte zich op de diaconie, die samenkomt met de visie van Noorderlicht: ‘Samen met Jezus impact hebben’: * Projecten en hulp wordt geboden op 3 vlakken: Verbinding, Financiële Hulp en Praktische Zorg. Hier is Geestelijke Zorg overal onderdeel van. * Collecte voor de diaconie is belangrijk om projecten en hulp te kunnen blijven bieden, bijvoorbeeld voor leefgeld/noodhulp, wekelijkse maaltijd, vergoeding vrijwilligers, diaconaal werker, kerstdiner, Noordermarkt, en meer. De QR-code vind je onderaan op deze pagina.

Vragen ter overdenking:

* Ken je voorbeelden uit je eigen leven van achterstelling/discriminatie?
* Was er een probleem waar je tijdens de preek aan moest denken? Zo ja, sprak iets je aan uit de vier lessen?
* Welke van de vier lessen vond je het meest prikkelend of uitdagend voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top