Dienst 31 mei 2020, Pinksteren: Ieder in zijn eigen taal

Dienst Noorderlicht Prinsekerk, Oranjekerk en Charlois

Voorganger: Ds. Niels de Jong Handelingen 2.

Ieder in zijn eigen taal

We vieren vandaag Pinksteren, het feest van de uitstorting van de Heilige Geest. Laat ons samen luisteren, en ons verbonden voelen. De preek wordt om zondagochtend 31 mei om 6:00 uur ’s morgens uitgezonden (fijn voor mensen die in de zorg werken of om andere reden baat hebben bij extra vroege inspiratie), en is daarna uiteraard ook te bekijken. Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen. Wil je de preek liever alleen een audiobestand beluisteren, dan kan dat hier. Collecte: We hebben besloten meerdere organisaties en mensen (die allen enorm te lijden hebben onder de coronacrisis) te steunen. De QR-code vind je onderaan op deze pagina. Napraten na de dienst kan online via Zoom tussen 12:00 tot 13:00 uur. Deze link geldt voor alle locaties van Noorderlicht.

De dienst is ook hier als podcast te beluisteren. Je kunt je ook abonneren op ons prekenkanaal op Spotify.

Vragen ter overdenking:

* Merk je op een bepaalde manier dat de Heilige Geest je dingen duidelijk heeft gemaakt over God, Jezus, de bijbel, het leven, o.i.d.?
* Als je jezelf ziet als christen – ervaar je het als een wonder dat je gelooft?
* Wat vind je van het idee van de Geest als ‘innerlijke leermeester’? Is er een gebied waar je wel wat meer inzicht over zou willen hebben van deze leermeester?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven