Dienst 24 mei 2020: Stilgezet

Dienst Noorderlicht Prinsekerk en Oranjekerk

Voorganger: Ds. René van Loon, predikant bij De Samaritaan Stilgezet Het was afgelopen donderdag Hemelvaart. We staan vandaag stil bij deze gebeurtenis, zoals door Lucas is beschreven in twee fragmenten in de Bijbel: *Lucas 24:46-53 Handelingen 1:1-12* Laat ons samen luisteren, en ons verbonden voelen. De preek wordt om zondagochtend 24 mei om 6:00 uur ’s morgens uitgezonden (fijn voor mensen die in de zorg werken of om andere reden baat hebben bij extra vroege inspiratie), en is daarna uiteraard ook te bekijken. Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen. Wil je de preek liever alleen een audiobestand beluisteren, dan kan dat hier. Collecte: We hebben besloten meerdere organisaties en mensen (die allen enorm te lijden hebben onder de coronacrisis) te steunen. De QR-code vind je onderaan op deze pagina. Napraten na de dienst kan online via Zoom tussen 12:00 tot 13:00 uur. Deze link geldt voor alle locaties van Noorderlicht.

De dienst is ook hier als podcast te beluisteren. Je kunt je ook abonneren op ons prekenkanaal op Spotify.

Vragen ter overdenking:

* “Wachttijd is geen verloren tijd.” Herken je dat? Zo ja, kun je er een voorbeeld van geven?

* “Denk aan je wortels.” Op welke manier zou het besef jou kunnen helpen dat je staat in een eeuwenlange lijn van verbondenheid van God met de mensen?

* “Er ligt nieuwe kleding voor je klaar.” Jezus vergelijkt de Heilige Geest met kleding: je wordt “met kracht uit de hemel bekleed”. Doordenk deze vergelijking eens verder: wat leer je hieruit over de Heilige Geest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top