Samenwerken met God

Internationaal onderzoek van onderzoeksbureau Gallup toont aan dat veel mensen in hun werk zoekend zijn naar een doel, ook wel ‘purpose’ of ‘vervulling’. Waarvoor doe ik het? Waar werk ik aan mee? Wat doet mijn bijdrage ertoe? Hoe doet dit bedrijf ertoe? Als het gaat om onze diepste ‘purpose’ dan mogen we weten dat God ons iedere dag uitnodigt met Hem samen te werken. Aan Zijn plan, samen met Jezus, de Heilige Geest en alle gelovigen over de hele wereld. Een van de middelen die Hij ons geeft: gebed!

Impact hebben

In 1 Thessalonicenzen 5: 17 – 18 lezen we de oproep: ‘Bid zonder ophouden. Dank God in alles. Want dit is de wil van God in Christus Jezus voor u.’ Een oproep die door het hele Nieuwe Testament gevonden wordt. Bidden betekent dan ook meewerken aan ‘de bedoeling’ van deze wereld. Of je nu bidt voor jezelf, je familie, mensen die op wat voor manier ook geraakt zijn door Corona, om bescherming, mensen die op je pad komen, wereldleiders, genezing, opwekking; alles wat je uit een heilig verlangen in Jezus naam bij God brengt, wordt gehoord. Niet altijd verhoord, wel gehoord. Bidden heeft sowieso impact op je eigen leven. Of je nu je vreugde, zorgen of verdriet deelt. God luistert. God heelt. God deelt. Hij geeft Zijn liefde aan iedere bidder, zodat wij van hieruit mogen delen met anderen.

Lopend vuur

Bidden werkt aanstekelijk. In deze tijd waarin we niet samen kunnen komen, mogen we dat iedere zondagochtend online ervaren wanneer we met een aantal mensen bidden voor elkaar, onze gemeenten, onze stad en de wereld. Voor eensgezindheid en vuur onder alle gelovigen. Ons verlangen is dat steeds meer mensen de ‘purpose’ zien om (samen) te bidden. Dat steeds meer mensen mogen ontdekken dat God geen bidder laat staan. Ook al kan dat soms zo voelen. Gevoel en emotie zijn maar één deel van ons menszijn. Een heel belangrijk onderdeel, dat zeker. Maar net zo belangrijk is onze kennis. God laat zichzelf kennen in Jezus, in Zijn woord. Zijn Geest is bij ons om kennis steeds meer om te zetten in gevoel. Zodat deze twee meer en meer samenwerken en onze harten versterken.

Hoofd, hart en handen

Tussen Hemelvaartsdag en Pinksteren roepen we iedereen in de kerken van Rotterdam op om hoofd, hart en handen te laten samenwerken. Om eensgezind de handen te vouwen en te bidden voor de wereld. Gods wereld. Voor alles en iedereen die ons lief is. Voor vuur, voor genezing, voor licht, liefde en de uitstorting van Gods Geest in onze harten. Zodat we mogen voelen en weten dat onze ‘purpose’ in God ligt.

Meedoen?

Tussen Hemelvaart t/m Pinksteren organiseren we de gebedsactie “Rotterdam Bidt” waarin we 10 dagen lang, 24 uur per dag een online gebedsruimte openen. Zo kunnen we ondanks de gedwongen fysieke afstand tóch samenkomen in gebed. We hopen dat veel mensen van verschillende kerken zich aansluiten. Je kunt je hier inschrijven. Als je je inschrijft krijg je toegang tot een virtuele gebedsruimte, met allerlei inspirerende vormen van bidden én de mogelijkheid om je gebeden te delen met anderen. Het belooft een bijzondere 10-daagse te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top