Dienst 10 mei 2020: De vele kanten van God…ook als moeder

Dienst Noorderlicht Prinsekerk en Oranjekerk

Voorganger: ds. Niels de Jong De vele kanten van God…ook als moeder (dienst 10 mei 2020) Het is vandaag Moederdag. Een dag die voor velen fijn is, voor velen ook wrang. En in deze coronatijd ook een beetje ingewikkeld. Bijvoorbeeld als je je moeder niet kunt bezoeken door de maatregelen in onze strijd tegen het coronavirus. Of als je moeder niet meer leeft. We hebben een aardse moeder…maar misschien is God eigenlijk ook een soort moeder voor ons. De preek van vandaag gaat over de vele kanten van God in ons leven heeft, waaronder als moeder. Laat ons samen luisteren, en ons verbonden voelen. De preek wordt om zondagochtend 10 mei om 6:00 uur ’s morgens uitgezonden (fijn voor mensen die in de zorg werken of om andere reden baat hebben bij extra vroege inspiratie), en is daarna uiteraard ook te bekijken. Op deze pagina vind je ook vragen ter overdenking, en een activiteit voor de kinderen en jongeren, rond Moederdag en het geloof. Wil je liever alleen een audiobestand beluisteren, dan kan dat hier. Collecte: We hebben besloten meerdere organisaties en mensen (die allen enorm te lijden hebben onder de coronacrisis) te steunen. De QR-code vind je onderaan op deze pagina. Napraten na de dienst kan online via Zoom tussen 12:00 tot 13:00 uur. Deze link geldt voor alle locaties van Noorderlicht.

VRAGEN TER OVERDENKING

* Herken je het verschil tussen informatie over God verzamelen en het zelf kennen van God?
* Heb je het gevoel dat je God gaandeweg beter hebt leren kennen? Leer je Hem ook steeds weer beter kennen of sta je voor je gevoel stil?
* Staat je eigen ‘moederbeeld’ in de weg om de moederkanten van God te kennen/waarderen? Of helpt het beeld van je eigen moeder juist om God beter te leren kennen/waarderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top