Dienst 5 april 2020: Stille Week

Dienst Noorderlicht Prinsekerk & Oranjekerk: Stille Week

Voorganger: ds. Niels de Jong Matteüs 26: 57 – 68 In de Stille Week (de week voor Pasen) en in deze stille weken (i.v.m. Corona crisis) staan we stil bij het lijden van Jezus Christus. We lezen een stukje waarin Jezus voor Kajafas verschijnt – twee onverenigbare werelden botsen daarmee op elkaar… Twee werelden die ook voor ons om een keuze vragen. Laat ons samen luisteren, en ons verbonden voelen. De preek wordt om zondagochtend 5 april om 9:00 uur uitgezonden, en is vervolgens na te bekijken op eigen gelegenheid. Op deze pagina vind je, als je naar beneden door scrollt, ook de luisterliederen, vragen ter overdenking, het gebed, de zegen, het collectedoel met QR-code, en een activiteit voor de kinderen. Napraten na de dienst kan online via Zoom tussen 12:00 tot 13:00 uur. Ga je normaliter naar diensten in de Oranjekerk, dan is dit voor jou de Zoom-link.

Vragen om over door te denken/praten:

* Lukt het je in deze tijd om de stilte te vinden? Merk je dat het ook nu in deze tijd een heel bewuste keuze vergt?
* Wat merk je als je bij Jezus’ lijden hier voor Kajafas je probeert voor te stellen? Welke gedachten en gevoelens komen naar boven als je je inleeft in dit verhaal?
* Herken je die wereld van Kajafas – om je heen en in jezelf?
* Wat trekt je aan in de wereld van Jezus? Hoe zou die wereld van Jezus meer in jou en jouw omgeving werkelijkheid kunnen worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top