Welkom in de Prinsekerk in Blijdorp

Op zoek naar een eigentijdse, levendige kerk in Rotterdam Noord? Bezoek eens een dienst van Noorderlicht Blijdorp in de Prinsekerk. De Prinsekerk is als thuisbasis de plek voor samenkomsten en allerlei andere activiteiten. Dit kerkgebouw staat in Blijdorp, vlak bij Rotterdam CS.

Hoe blij we ook zijn met ons mooie kerkgebouw - een kerk valt niet samen met haar gebouw. Noorderlicht bestaat daarom vooral uit mensen. Heel verschillende mensen. Mensen met verschillende achtergronden. Lang of kort met het geloof bezig. Overtuigd of meer zoekend. Rotterdammers van geboorte of juist import. Doeners, denkers, dromers. Jong en oud. Hoe verschillend ook, deze mensen hebben toch iets met elkaar gemeen. En dat is: het geloof in God (al is dat soms een wankel of zoekend geloof). En ze zoeken naar hoe een leven met Jezus er vandaag de dag uitziet. Geloven anno nu - zoals onze slogan dat zegt.

Met al die verschillende mensen zijn we kerk. We hopen van elkaar te leren en elkaar te kunnen bemoedigen. Samen sta je ook sterker dan alleen. Daarom proberen we in de kerk naar elkaar om te zien. En samen kunnen we zoveel meer dan alleen. Daarom hopen we als kerk van betekenis te zijn in onze mooie stad Rotterdam (met name in Rotterdam-Noord).

Als kerk zijn we gericht op het hier en nu. Maar we weten ons onderweg. Onderweg naar de toekomst van God - dat ook. Want we geloven dat het ergens heen gaat, dat het beter gaat worden. Goddank! Met die hoop willen we in deze stad staan. Zoekend naar waar we hoop kunnen verspreiden. Praktische hulp bieden waar dat gewenst is. Biddend voor de mensen van deze stad - zeker ook voor de meest kwetsbaren. Uitnodigend - wie ook maar wil, mag meedoen.

Mijn naam is Niels de Jong, sinds 2012 predikant bij Noorderlicht. Vanaf de start dus betrokken en nog steeds met veel plezier aan de slag bij Noorderlicht. Het kerk-zijn in de stad, het optrekken met mensen, het maken van een relevante preek voor de zondag, het leidinggeven aan een vermenigvuldigende kerk - daar word ik enthousiast van!

Je kunt me tegenkomen als spreker tijdens een zondagse dienst in de Prinsekerk, maar doordeweeks ben ik ook beschikbaar om eens kennis met je te maken. Dus als je ideeën hebt, met vragen rondloopt of gewoon eens met een dominee ergens over wil doorpraten - neem gerust contact op! Dat geldt natuurlijk ook als je erover denkt om lid te worden bij Noorderlicht. Je kunt me bereiken via niels@noorderlichtrotterdam.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws in Noorderlicht Blijdorp? Meld je dan via deze link aan voor de nieuwsbrief.

Locatie

Schepenstraat 69
3039 NC Rotterdam

Samenkomsten

Samenkomst zondag 11:00 - 12:10

Met het openbaar vervoer:

Kijk op 9292.nl of Google Maps voor het beste reisadvies.

Met de auto:

De Prinsekerk heeft geen parkeerterrein. Parkeren kan in de omliggende straten. Op zondag parkeer je hier gratis.


Beluister één van Niels zijn preken.


Hier kunt u al onze diensten terugluisteren: Preken

preek
preek blijdorp

Jezus in 1x

Niels de Jong / 12 jan 2020 / Verschillende
"Jezus in 1x"
preek
preek blijdorp

Een vreugde die niet meer is af te pakken

Niels de Jong / 07 apr 2019 / Johannes 16:17-24
"Een vreugde die niet meer is af te pakken"
preek
preek blijdorp

Een nieuw begin

Niels de Jong / 18 aug 2019 / Ezra 3:1-13
"Een nieuw begin"
preek
preek blijdorp

Collateral beauty

Niels de Jong / 05 mei 2019 / Johannes 20:24 - 29
"Collateral beauty"
preek
preek blijdorp

Not todo list I: Verzamel geen schatten op aarde

Niels de Jong / 03 nov 2019 / Matteüs 6:19-24
"Not todo list I"
preek
preek blijdorp

Leiding van God

Niels de Jong / 24 feb 2019 / I Samuel 9:1 - 10:1
"Leiding van God"
preek
preek blijdorp

Not todo list III: Niet voor de ogen van de mensen

Niels de Jong / 17 nov 2019 / Matteüs 6:1-6, 16-18
"Not todo list III"
preek
preek blijdorp

Ongemakkelijke bijbelverhalen II

Niels de Jong / 13 okt 2019 / I Koningen 12:33 – I Koningen 13:34
"Ongemakkelijke bijbelverhalen II"