Betrokken raken bij Noorderlicht

Wil je betrokken raken bij Noorderlicht? Dat kan op verschillende manieren. Om betrokken te raken kun je kiezen voor een manier die bij jou past. Voel je vrij om je tijd, talenten of financiële middelen voor Noorderlicht in te zetten. Daarnaast biedt deze website ook mogelijkheden om je betrokken te voelen.

Hieronder geven we een toelichting op de verschillende manieren waarop je betrokken kunt raken bij Noorderlicht. Dat kan van het lezen van onze nieuwsbrief tot je aanmelden voor allerlei activiteiten en taken.

We hopen dat je niet alleen enthousiast bent over onze samenkomsten, maar ook over de Noorderlicht gemeenschap. Daar mag jij ook bij horen!

Nieuwsbrief ontvangen


Betrokken raken gaat makkelijker als je weet wat er te doen is. Schrijf je daarom vrijblijvend in voor de online nieuwsbrief van de locatie(s) waar je bij betrokken wilt zijn en blijf op de hoogte.

Lezen en luisteren


Online zijn er preken en podcasts te beluisteren en blogs te lezen. Dat helpt je om op eigen momenten betrokken te zijn en jezelf te voeden met het goede nieuws. Vind je inspiratie op de pagina Inspiratie (aanrader).

Heb je een keer een samenkomst gemist en wil je de preek naluisteren? Dat kan hier voor de Prinsekerk (Blijdorp)Oranjekerk (Hillegersberg-Schiebroek) of Oudekerk (Charlois).

Meedoen aan activiteiten


Binnen Noorderlicht worden allerlei activiteiten georganiseerd waar je aan mee kunt doen. Zo leer je ook nieuwe mensen kennen. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan Noorderlicht Doet, Noorderlicht Tafelt, een kring of Noorderlicht Neighbours.

Heb je interesse in onze activiteiten? Lees meer op de pagina Meedoen.

Deelnemen aan een kring


Binnen Noorderlicht bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een kring. De meeste kringen bestaan uit ongeveer acht mensen die één keer per twee of drie weken samenkomen om een Bijbelboek, een thema of een boek te bespreken.

Er zijn al allerlei bestaande kringen en telkens starten er weer nieuwe kringen. Vaak is de looptijd van een kring in eerste instantie ongeveer acht avonden.

Heb je interesse in een kring? Kijk dan voor meer informatie onder de Noorderlicht vestigingen Prinsekerk (Blijdorp)Oranjekerk (Hillegersberg-Schiebroek) of Oude Kerk (Charlois).

Doop- en belijdenistraject volgen


Bij Noorderlicht vinden we het belangrijk dat mensen een stap kunnen zetten in toewijding. Doop en belijdenis zijn daarvoor twee mogelijkheden, waarmee iemand publiekelijk aangeeft te geloven en in het spoor van Jezus te willen gaan.

Als iemand als kind al is gedoopt, dan doet hij/zij belijdenis. Als iemand nog niet als kind is gedoopt, dan bestaat de mogelijkheid om gedoopt te worden. Doop en belijdenis kunnen belangrijke markeringsmomenten zijn in het leven van mensen. Daarom willen we mensen daar goed op voorbereiden. Dat gebeurt door middel van een cursus van ongeveer acht avonden in de weken voorafgaand aan de doop- en belijdenisdienst.

Bij Noorderlicht kunnen leden van de gemeente ook hun kind laten dopen of opdragen. We kiezen er bewust voor om beide mogelijkheden aan te bieden. Ouders mogen kiezen voor de kinderdoop, maar als zij de keuze maken voor opdragen (dat is: een zegen vragen voor hun kind) dan willen we daaraan graag gehoor geven.

Heb je interesse in dit traject? Vraag naar de mogelijkheden bij de betreffende voorganger-pionier, NielsJurek of Corine.

Helpen bij samenkomsten


Een kerk kan natuurlijk niet zonder mensen die het geheel helpen te dragen. Binnen Noorderlicht zien we dat heel veel mensen iets doen en daar zijn we blij mee! En natuurlijk kun jij ook een steentje bijdragen.

Dat helpt je ook om mensen te leren kennen. Je hebt vast een bepaald talent, iets dat je goed kunt of ergens tijd voor waar je iets mee kunt ondersteunen. Bij een samenkomst van Noorderlicht zijn veel personen betrokken. Er is een welkomst-team, een muziekteam, een koffieteam en nog veel meer. Jij kunt onderdeel worden van een van deze teams om bij te dragen aan de organisatie van de samenkomsten. Dus ben je gastvrij, kun je goed zingen of ben je een echte technicus? Meld je dan aan om mee te doen.

Wil je helpen bij samenkomsten? Laat het weten via de contactpagina.
Vermeld voor welke vestiging van Noorderlicht je je graag wilt inzetten.

Een klus klaren


Ben je praktisch ingesteld en vind je het leuk om af en toe iets voor een ander te doen? Maatschappelijk werkers uit de wijk vragen ons regelmatig om een klus te klaren voor een wijkbewoner.

Je kunt hierbij denken aan het nakijken van iemands computer, een paar kleine klusjes in huis, het doen van iemands boodschappen, vervoer naar het ziekenhuis. Het gaat dan om mensen die geen netwerk of financiën hebben om dit te kunnen doen. Binnen Noorderlicht kijken we dan of we hier iemand voor kunnen vinden.

Een keer een klus klaren? Informeer naar de mogelijkheden via Hans Pauwe.

Vrijwilliger worden


Als Noorderlicht kunnen we niet zonder vrijwilligers. Er zijn allerlei mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Wij onderscheiden drie manieren:

– bij interne activiteiten (Noorderlicht Neighbours, betrokken bij organisatie, communicatie, etc.)
– bij externe activiteiten (klussen in de wijk, Noorderlicht Doet, etc.)
– in/rondom de samenkomsten (bv. welkomstteam, koffietteam, etc.)

Zin om mee te doen? Of benieuwd of er iets is dat bij je past?

Mail even de voorganger van de locatie waar je betrokken wilt zijn en diegene linkt je dan wel aan de juiste persoon/team/o.i.d.

Lid worden


Het is onze ervaring dat het mensen goed doet ‘ergens bij te horen’, een plek waar je gekend wordt. We vinden het fijn als je je wilt aansluiten bij Noorderlicht. Dit kun je doen via een kennismakingsgesprek met de voorganger-pionier van de vestiging waar je lid wil worden.

Heb je interesse om lid te worden? Mail dan voor een kennismakingsgesprek naar de betreffende voorganger-pionier; NielsJurek of Corine.

Financieel steunen


Afhankelijk van giften

Noorderlicht wil een eigentijdse en levendige kerk zijn. Naast de samenkomsten op zondag zijn er verschillende activiteiten. Om alle activiteiten te kunnen bekostigen is er geld nodig. Noorderlicht is daarin voor het overgrote deel afhankelijk van giften. Wil je Noorderlicht financieel steunen? Jouw gift is van harte welkom!

Iedere week voegen we een QR-code toe aan de dienstpagina van die week. Daarmee kun je je bijdrage veilig overmaken via een bank-app. Ook voor speciale acties, zoals bijvoorbeeld de situatie in Oekraïne.

Onze gegevens:


Noorderlicht Blijdorp

NL17INGB0000308174
t.n.v. Hervormde Gemeente Rdam-Centrum
o.v.v. Noorderlicht-Prinsekerk
RSIN-nummer: 2536778


Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek

NL95RABO0373722370
t.n.v. SKG CvK Prot Gem.
o.v.v. Noorderlicht-Oranjekerk
RSIN-nummer: 818155267


Noorderlicht Charlois

NL29RABO0373743637
t.n.v. CvK PG Rotterdam Zuid inz.
Noorderlicht Charlois
o.v.v. Noorderlicht-Oude kerk
RSIN-nummer: 2536146


ANBI

Misschien is het fijn om te weten dat Noorderlicht een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) is. Daarom kunnen giften fiscaal aftrekbaar zijn. Het fiscaal nummer (RSIN) staat hieronder vermeld per locatie. Meer informatie over het bestuur en de financiën vind je op de pagina Kerken010.

Scroll to Top