Alpha Online

Heb je zin in een goed gesprek met echte mensen, over vragen die er toe doen? Dan is dit je kans: op dinsdag 30 november starten we met een nieuwe Alpha Online!

Wat is Alpha?
Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha.

Voor wie?
Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?
Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt Alpha Online?
Elke keer beginnen we om 19:30 uur met koffie/thee (zul je wel zelf moeten zetten... ;-)). Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Daarna luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Vervolgens is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen met elkaar.

Er zijn circa tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?

Je trekt op met een groepje van 6 à 9 mensen. Elke sessie begint is van 19:30u tot tot uiterlijk 21:30u. We maken gebruik van Zoom (incl. wachtwoord).
Twijfel je nog? Je bent welkom om een keer mee te doen om te kijken of het iets voor je is!

Vragen? Meedoen?
Wil je je aanmelden? Of heb je nog vragen? Mail naar: alpha@noorderlichtrotterdam.nl