Samenkomst Noorderlicht-Prinsekerk


Evenementgegevens

Dit evenement vindt plaats van 9 september 2018 tot en met 3 september 2023. De eerstvolgende keer is op 15 december 2019 11:00

  • Categorieën:
  • Toekomstige data:

De samenkomsten van Noorderlicht worden gehouden in de Prinsekerk (ingang: Schepenstraat 69). Dit kerkgebouw ligt in de wijk Blijdorp, in de deelgemeente Rotterdam-Noord. Vanaf de achterzijde van het Centraal Station is het 500 meter lopen.

Tijdens de samenkomsten wordt gezongen onder begeleiding van een bescheiden band, is er ruimte voor gebed en wordt er gepreekt over/vanuit een bijbelgedeelte. Daarnaast worden regelmatig een aansprekend filmpje getoond. Een samenkomst duurt ongeveer 70 minuten (van 11.30 tot 12.40) en er komen ca. 350 mensen. Je zult volop twintigers en dertigers tegenkomen, maar ook ouderen, tieners en kinderen. Voor kinderen van 0-3 jaar is er kinderoppas in het lokaal links van de kerkzaal. Kinderen vanaf vier jaar beginnen in de samenkomst – na ca. 10 minuten mogen zijn ofwel naar de groep voor 4 t/m 8 jaar of naar de groep voor 9 t/m 12 jaar.

Er zijn altijd gasten en er zijn ook altijd mensen zonder kerkelijke achtergrond. Na de samenkomst is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kop koffie of thee. Bijvoorbeeld om nieuwe mensen te leren kennen, na te praten over de dienst, of voor je laten bidden.

De vaste voorganger is Niels de Jong (predikant bij Noorderlicht), en met enige regelmaat spreken ook gastvoorgangers. Meer informatie over Niels de Jong kun je ook vinden op www.uitonverwachtehoek.nl.

Kortom: wees welkom om eens een samenkomst van Noorderlicht te bezoeken!