Over ons Charlois

Als jij op zondag rond 11:30 uur de Oude Kerk binnenstapt dan komt de geur van verse koffie je al tegemoet. Een goede bak koffie is natuurlijk een mooi begin van de dienst! Op de achtergrond hoor je zachte muziek.

Je kijkt wat om je heen en ziet vooral jonge mensen met verschillende culturele en kerkelijke achtergronden. Gelukkig zijn er ook mensen van andere leeftijden. Kerk zijn doe je in het ideale geval met verschillende generaties. Zo af en toe zie je een toerist of iemand uit de wijk de kerk binnenlopen, om zich heen kijkend of even plaats nemend op een stoel. Het is tenslotte midden op de dag en de Oude Kerk staat midden in de wijk. Achter in de kerk zitten verschillende kinderen aan tafels te knutselen. Zo kunnen ze én de samenkomst meemaken en tegelijk het thema op een creatieve manier verwerken.

Samenkomsten

De samenkomst begint om 12.00 uur. Kom je wat eerder, dan staat er koffie en thee voor je klaar. Een samenkomst duurt ongeveer 70 minuten. Tijdens de samenkomsten wordt er gezongen onder begeleiding van een (bescheiden) band, is er ruimte voor gebed en is er een korte, eigentijdse preek. Daarnaast worden er regelmatig aansprekende filmpjes getoond.

Kinderen

Tijdens de samenkomst mogen alle kinderen in de kerkzaal blijven. Tijdens de preek kunnen de kinderen aan een tafel achterin de kerkzaal knutselen. Op deze manier hopen we de kinderen betrokken te houden bij de samenkomst.

Ontmoeting en gebed

Na de samenkomst is er gelegenheid voor ontmoeting, bijvoorbeeld om nieuwe mensen te leren kennen of na te praten over de samenkomst. We doen dit onder het genot van een kopje soep met een stuk brood. Ook is er de mogelijkheid om voor je laten bidden.

Activiteiten

Vooralsnog wordt er op deze locatie begonnen met samenkomsten, maar vanuit deze locatie hopen we als Noorderlicht Charlois ook andere activiteiten te ontplooien. Er is een voorbereidingsgroep die vanaf de start van deze locatie coördineert. Daarnaast zijn er nu ca. 50 mensen die van meet af aan betrokken zijn. Natuurlijk zijn er nog meer mensen welkom om zich aan te sluiten. Noorderlicht Charlois wil een plaats zijn voor alle generaties in de wijk.
Scroll naar boven