Inspiratie-avonden: Als geloven niet vanzelfsprekend is

Er zijn allerlei situaties denkbaar dat geloven niet vanzelfsprekend is voor jou en/of je omgeving. Dan is het fijn om door te praten met mensen die gelijk herkennen wat je bedoelt. Dat is het idee van deze serie avonden in juli die we als Noorderlicht-locaties gezamenlijk organiseren. Misschien is er een van de vier avonden die precies op jou slaat. Geef je dan vooral snel op!

Als geloven helemaal nieuw voor je is (8 juli)
Misschien heb je vrienden of een partner die gelovig is (geworden). Maar zegt het jou allemaal nog niet zo veel. En heb je heel basale vragen. Waarom zou je geloven? Wat houdt het christelijk geloof dan in? Wat vinden mensen in het christelijk geloof? Moet je van alles van het christelijk geloof of valt dat wel mee? Herken je een aantal van deze vragen, kom dan naar deze avond. Informatie en opgave bij niels@noorderlichtrotterdam.nl.

Als je partner niet (meer) gelooft (12 juli)
Je bent christen, maar je partner niet (meer). Vaak gaat dat prima, maar soms is dat behoorlijk lastig. Hoe ga je daar dan mee om? En hoe doen eigenlijk anderen die in hetzelfde schuitje zitten dat? Als je hierover best eens met anderen in gesprek wilt gaan, geef je dan op voor deze avond. Informatie en opgave bij rosemarie@noorderlichtrotterdam.nl.

Als je omgeving niet gelovig is (14 juli)
Je bent (inmiddels) christen en daar ben je blij mee. Maar een groot deel van je omgeving is geen christen (en misschien ook wel niet blij ermee dat jij het wel bent geworden). Hoe ga je dan met familie en vrienden om die niet geloven? Als je hierover met anderen in gesprek zou willen gaan die tegen dezelfde dingen aanlopen, geef je dan op voor deze avond. Informatie en opgave bij jurek@noorderlichtrotterdam.nl.

Als je zelf niet of anders bent gaan geloven (20 juli)
Je bent christelijk opgevoed en een (lange) tijd bij de kerk betrokken geweest. Maar nu zijn dingen gaan schuiven. Je weet niet meer of God er is en als God er wel is, wie hij dan precies is. En of je Hem überhaupt wel kunt kennen. Gaat dit voor jou op, geef je dan op voor deze avond waarin we eerlijk stilstaan bij deze vragen. Informatie en opgave bij nathan@noorderlichtrotterdam.nl (in verband met vakantie is Nathan pas 11 juli in de gelegenheid om je mail te beantwoorden).

Scroll to Top