Noorderlicht Charlois: pinkstervuurtje als gemeenteweekend

De wind die bijna compleet haard en huis mee zuigt, de ‘LOVE-revolution’ swings, het eindelijk weer gezamenlijke zingen, de provisorische, maar zeer geslaagde overdekte BBQ plek, de thirty-seconds stress èn hilariteit, het wandelen met God, de verwondering over de onderlinge verbondenheid, de compleet ingerichte partytenten en …. de regen! Zomaar wat herinneringen aan het afgelopen pinksterweekend. Als gemeente brachten we het weekend samen door op camping De Kroeze Danne bij een lokaal pinkstervuurtje. Stichting Opwekking had dit jaar diverse campings geselecteerd waar gestreamd werd met de Pinksterconferentie van Stichting Opwekking. Op deze plekken konden de campinggasten zo op afstand de conferentie mee meebeleven.

Dat we jong, enthousiast en energiek als gemeente zijn, is wel duidelijk geworden in hoe een klein en spontaan idee uitgroeide tot een heus pinksterweekend met groot succes! Bij het oppoppen van het idee zagen direct veel gemeenteleden zo’n gezamenlijk pinksterweekend beleven wel zitten en werden de plannen gesmeed. Vrijdag 21 mei ’21 verruilden we de drukke randstad voor het rustige en vredige oosten en creëerden we een gezellig tentenkamp. Na het opzetten van alle tenten, smaakten de gefrituurde piepers heerlijk en kon het weekend beginnen. Zaterdag hadden we een gemeentemoment waarin de verdere kennismaking van elkaar centraal stond; want ja, met wie waren we nu eigenlijk op ‘kamp’? We kennen elkaar nog niet lang, want we zijn nog een relatief nieuwe gemeente. Met behulp van allerlei vragen weten we nu wat meer over de ins en outs van diverse gemeenteleden. Dit weekend gaf ons tevens de kans om onze achterstand in het samen zingen weer ruimschoots in te halen. Op zaterdag deden we mee met de Sing-in en ’s avonds praisden we ons helemaal hees onder leiding van Hanne de Vries. Hanne sprak rake woorden over hoe het tijd is geworden om mee te mogen doen in Jezus’ beweging van herstel. Herstel van dat wat gebroken is in relaties, kerk of in jezelf. Zondag bezochten we de dienst en vierden we ook het avondmaal: samen deelden we gewoon op het campingveld de maaltijd. Alsof Jezus daar zo bij ons tussen stond… De zondag bracht ons verder veel tijd voor spelletjes, plezier, ontspanning en samen bidden. ’s Avonds konden we heerlijk buiten zitten en zongen we de ‘gouwe ouwe’ opwekkingsnummers in Gods aanwezigheid. We sloten af met een rondje van dankbaarheid: iedereen noemde iets waar hij of zij dankbaar voor was na dit weekend. En dat was veel; ruim gevuld konden we weer huiswaarts.

Het weekend was bijzonder en bracht mij in verwondering. Wat een goedheid, leven, liefde, verbondenheid, vreugde en kracht brengt het samen leven als volgelingen van Jezus. We deelden onze verlangens, werden eerlijk over onze onzekerheden, lieten anderen ons in ons hart kijken en verstonden de kracht van kwetsbaarheid. Terugkijkend kan ik wel zeggen dat dat allemaal gebeurt als de Geest aan het werk is. Ik hoop dat die Geest en Zijn werking mag groeien om steeds meer rijpere vrucht in ons te laten voort brengen!

Scroll naar boven