30 bezoekers in alle samenkomsten van Noorderlicht

Zoals je vast uit het nieuws hebt begrepen, is er sinds maandag 5 oktober 2020 het dringende advies om de samenkomsten te beperken tot 30 mensen (exclusief medewerkers). Als kernteams van Noorderlicht hebben we hier op zich begrip voor omdat de besmettingen (juist ook in Rotterdam) hard oplopen. Tegelijkertijd vinden we dit besluit teleurstellend. Zo kunnen we in de Prinsekerk prima veilige samenkomsten organiseren met bv. 100 mensen. Ook heeft het een meerwaarde om als gemeentelid met enige regelmaat in de kerk te kunnen komen en zo de kans te hebben om iets van ‘de geloofsgemeenschap’ te ervaren.

We hebben besloten om het landelijke advies – zowel vanuit de overheid als vanuit de Protestantse Kerk – te volgen om voorlopig de samenkomsten in de Prinsekerk, in de Oranjekerk en Noorderlicht Charlois te beperken tot 30 mensen (exclusief medewerkers). We hopen dat er in de komende maanden weer meer ruimte zal komen.

Bij doop-, opdraag- en belijdenisdiensten hebben we bedacht om de schaarse plekken te reserveren voor familieleden/vrienden om hen zo de kans te geven deze dienst bij te wonen. Daarom is het soms helaas niet mogelijk om je als Noorderlichter voor dit soort samenkomst in te schrijven. Natuurlijk nodigen we je van harte uit om deze dienst (al dan niet live) mee te volgen via de livestream. Houd voor de livestream de website in de gaten; op de homepage verschijnt vanzelf de dienstpagina, met daarin de link naar de livestream. Ook is het mogelijk de samenkomst van een andere Noorderlichtgemeente bij te wonen, daarvoor kun je je hier aanmelden.

Als er andere ontwikkelingen zijn, informeren we je daarover natuurlijk weer.

Scroll to Top