Extra coronamaatregelen Noorderlicht-Blijdorp

De persconferentie van afgelopen maandag – en de extra adviezen in de loop van deze week – hebben ook gevolgen voor het functioneren van kerken en dus ook voor Noorderlicht-Blijdorp. Gelukkig mogen we onze diensten voortzetten zoals we dat nu doen. Daar zijn we erg blij mee!

Wel willen we onze bezoekers aanraden om voor de zekerheid een mondkapje te dragen als je de kerk binnenkomt en verlaat. Op je zitplaats kan het mondkapje dan af.

Wil je een dienst bijwonen? Voel je dan vooral vrij om je te blijven inschrijven voor de diensten! We blijven er nog steeds alles aan doen om het een veilige bijeenkomst te laten zijn.

De groepsactiviteiten van Noorderlicht schorten we even op tot 20 oktober. Denk aan thema-avonden, kringen, Noorderlicht Tafelt, Alpha-cursus etc. worden uitgesteld of gaan in een online-vorm verder. Met name ook omdat de cijfers voor Rotterdam er allerminst goed uitzien…

We maken ten aanzien van deze opschorting van activiteiten een uitzondering voor activiteiten die erop gericht zijn om mensen te helpen in deze moeilijke tijd. Natuurlijk houden we ons bij die activiteiten ook aan de anderhalve-meter en andere corona-gerelateerde adviezen.

Ook online-groepen kunnen natuurlijk prima (dat juichen we alleen maar toe!). Zo zijn onder andere de Alpha-cursussen inmiddels online gestart.

Natuurlijk is het voor ons als Noorderlicht naar om weer een paar stappen terug te doen. Hopelijk gaan de ingezette maatregelen in de samenleving effect hebben en hoeven er niet nog zwaardere maatregelen genomen te worden. Hoe het ook verder zal gaan, we blijven zoeken hoe we zo goed mogelijk als kerk kunnen functioneren in deze tijd. We keep you posted! Heb je ondertussen vragen of opmerkingen – stuur ze gerust naar niels@noorderlichtrotterdam.nl.

Scroll naar boven