Overdagkerk: start vanaf 12 juni 2019 – voor mensen onderweg!

Voor mensen onderweg. Dat is de ondertitel van de Overdagkerk – een project vanuit de Waalse Kerk (aan de Schiedamse Vest, Rotterdam-Centrum). Vanaf 12 juni draait deze vorm van kerk-zijn iedere woensdag van 10 tot 14 uur. Passanten, omwerkenden, omwonenden, toeristen of wie ook maar even langs wil komen – iedereen is welkom bij de Overdagkerk. Je kunt er even een paar minuten zitten of juist wat langer blijven, je kunt al dan niet het gesprek aangaan, je kunt een ochtend- of middaggebed bijwonen, je kunt er soep halen of een bak koffie drinken, een overdenking bijwonen – net waar mensen behoefte aan hebben.

Halverwege de week kunnen mensen dan even inspiratie opdoen of een moment van verstilling zoeken of juist andere mensen ontmoeten. We hopen met deze openstelling en een licht programma de kans te geven om – onverwacht en ongedacht – God te ontmoeten. We hopen ook dat – net als in het buitenland vaak het geval is en in Nederland helaas niet – de kerk zo ook door de week open is voor mensen om eens binnen te wandelen (toeristen, wijkbewoners, etc.).

De Waalse kerk lijkt ons een ideale plek omdat het in een druk deel van de stad staat waar veel mensen werken en wonen. Daarnaast komen mensen er toeristen langs en komen mensen er voor bezoek aan horeca, winkels, scholen of ziekenhuizen. De Waalse kerk heeft bovendien een prettige en transparante entree, ademt het een verstillende sfeer uit en staat het op een herkenbaar punt aan de Schiedamse Vest (naast het Oogziekenhuis).

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00 – 10.10 Inspiratiemoment I (Ochtendgebed)

10.10 – 11.30 Tafelpraat (koffie, thee en krant op tafel)

11.30 – 11.50 Inspiratiemoment II (Overdenking)

12.00 – 13.30 Lunchmogelijkheid met muziek, soep, etc.

13.30 – 14.00 Inspiriatiemoment III (Middaggebed)

Voor meer informatie: www.overdagkerk.nl

Scroll to Top