Meer over Oranjekerk Hilligersberg-Schiebroek

Als je op zondagmorgen binnenkomt in de Oranjekerk, dan zie je de leden van de Oranjekerk-wijkgemeente gezellig koffiedrinken. Zij hebben dan net hun dienst gehad. Met de Oranjekerk-wijkgemeente delen wij het kerkgebouw aan de Rozenlaan in Hillegersberg-Schiebroek.

Dat doen we sinds 2018. In september van dat jaar startte onze gemeente als tweede vestiging van Noorderlicht Rotterdam. Inmiddels bestaat onze gemeente uit zo’n 75 personen. Met name twintigers, dertigers en jonge gezinnen. Maar laat je niet tegenhouden als je in een andere leeftijdscategorie valt. Iedereen is bij ons welkom.

Ben je van plan om voor het eerst een dienst van Noorderlicht in de Oranjekerk bij te wonen? Ons welkomst-team helpt je graag op weg. Dit team staat voor aanvang van de dienst bij de deur van de kerk. Stel gerust je vragen!

Meer weten?

Je kunt je hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Samenkomsten

De samenkomst begint om 11.30 uur. Een samenkomst duurt ongeveer 70 minuten er komen ca. 75 mensen. Tijdens de samenkomsten wordt er gezongen onder begeleiden van een (bescheiden) band, is er ruimte voor gebed en is er een korte, eigentijdse preek. Daarnaast worden er regelmatig aanspreken filmpjes getoond. We hopen dat juist ook mensen die niet (meer) bij een kerk betrokken zijn, zich thuis zullen voelen in de Oranjekerk.

Kinderen

Tijdens de samenkomst is er voor kinderen van 0-3 jaar oppas. Vanaf 11.15 uur kunnen de kinderen daar gebracht worden. De kinderen vanaf 4 jaar maken het begin van de samenkomst mee. Na ca. 10 minuten start er voor de kinderen van 4-8 jaar een kinderdienst. Er is, vooralsnog, geen tienerdienst.

Ontmoeting en gebed

Na samenkomst is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kop koffie of thee. Bijvoorbeeld om nieuwe mensen te leren kennen of na te praten over de samenkomst. Ook is er de mogelijkheid om voor je te laten bidden.

Activiteiten

Noorderlicht Hillegersberg-Schiebroek is als thuisbasis ook de plek voor allerlei andere activiteiten. Ook in kleiner verband komen mensen van Noorderlicht op allerlei manieren en plaatsen samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top