30 bezoekers in alle samenkomsten van Noorderlicht

Zoals je vast uit het nieuws hebt begrepen, is er sinds maandag het dringende advies om de samenkomsten te beperken tot 30 mensen (exclusief medewerkers). Als kernteams van Noorderlicht hebben we hier op zich begrip voor omdat de besmettingen (juist ook in Rotterdam) hard oplopen. Tegelijkertijd vinden we dit besluit teleurstellend. Zo kunnen we in de Prinsekerk prima veilige samenkomsten organiseren met bv. 100 mensen. Ook heeft het een meerwaarde om als gemeentelid met enige regelmaat in de kerk te kunnen komen en zo de kans te hebben om iets van 'de geloofsgemeenschap' te ervaren.

We hebben besloten om het landelijke advies - zowel vanuit de overheid als vanuit de Protestantse Kerk - te volgen om in oktober de samenkomsten in de Prinsekerk, in de Oranjekerk en Noorderlicht Charlois te beperken tot 30 mensen (exclusief medewerkers). We hopen dat er in de komende maanden weer meer ruimte zal komen.

Komende zondag staat er in de Prinsekerk een doop- en opdraagdienst gepland. We hebben bedacht om de schaarse plekken te reserveren voor familieleden om hen zo de kans te geven deze dienst bij te wonen. Daarom is het helaas niet mogelijk om je als Noorderlichter voor deze samenkomst in te schrijven. Natuurlijk nodigen we je van harte uit om deze dienst (al dan niet live) mee te volgen via de livestream. Immers, dopen en opdragen van kinderen is bij uitstek iets wat in het midden van de hele gemeente past. Houd voor de livestream de website in de gaten; op de homepage verschijnt vanzelf de dienstpagina, met daarin de link naar de livestream.
Ook is het mogelijk de samenkomst in de Oranjekerk bij te wonen, daarvoor kun je je hier aanmelden. Verder zijn er in Charlois ook veranderingen. Ook daar gaat gewerkt worden met inschrijvingen vooraf. Zie daarvoor de vaste 'aanmeldpagina' op deze website.

Als er andere ontwikkelingen zijn, informeren we je daarover natuurlijk weer.

Naar de lijst