Dienst 7 juni 2020: Moed om te spreken

Dienst Noorderlicht Prinsekerk en Oranjekerk

Voorganger: Ds. Niels de Jong
Handelingen 4, 23 - 31

Moed om te spreken

Op de allereerste Pinksterdag in Jeruzalem maakte de nieuwe beweging een vliegende start. Duizenden mensen kwamen tot geloof in Jezus Christus. De daarop volgende toespraak van Petrus had bijzonder veel effect. Bijzonder veel mensen werden gedoopt en werden onderdeel van wat later de kerk is gaan heten. En alsof dat niet bijzonder genoeg was: vanaf die eerste dag kwamen er dagelijks mensen bij de groep. Een bijzondere groep – van mensen van heel verschillende komaf en verschillende status en verschillende niveaus. En zij maakten het woord delen bijzonder praktisch. En er gebeurde vaker bijzondere dingen, wonderen en tekenen. De Geest was er bijzonder actief, maar dat leidde al snel tot bijzonder veel tegenstand. Daarom als je veel van de Geest vraagt en ook krijgt – wees dan op twee dingen voorbereid, die zomaar tegelijkertijd of kort na elkaar kunnen gebeuren. Bijzondere zegeningen en bijzonder veel tegenwerking...

Laat ons samen luisteren, en ons verbonden voelen. De preek wordt om zondagochtend 7 juni om 6:00 uur 's morgens uitgezonden (fijn voor mensen die in de zorg werken of om andere reden baat hebben bij extra vroege inspiratie), en is daarna uiteraard ook te bekijken. Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen. Wil je de preek liever alleen een audiobestand beluisteren, dan kan dat hier. Je kunt je ook gratis abonneren op ons prekenkanaal op Spotify.

Collecte: Deze maand richt de collecte zich op de diaconie, die samenkomt met de visie van Noorderlicht: ' Samen met Jezus impact hebben':

  • Projecten en hulp wordt geboden op 3 vlakken: Verbinding, Financiële Hulp en Praktische Zorg. Hier is Geestelijke Zorg overal onderdeel van.
  • Collecte voor de diaconie is belangrijk om projecten en hulp te kunnen blijven bieden, bijvoorbeeld voor leefgeld/noodhulp, wekelijkse maaltijd, vergoeding vrijwilligers, diaconaal werker, kerstdiner, Noordermarkt, en meer. De QR-code vind je onderaan op deze pagina.

Napraten na de dienst kan online via Zoom tussen 12:00 tot 13:00 uur. Deze link geldt voor alle locaties van Noorderlicht.

LUISTERLIED

(KLIK HIER VOOR DE LINK)

You Make Me Brave - Amanda Cook, Bethel Music

You make me brave
You make me brave
You call me out beyond the shore into the waves
You make me brave
You make me brave
No fear can hinder now the promises you made

LUISTERLIED

(KLIK HIER VOOR DE LINK)

De wind steekt op - Sela

Als uw heilig vuur ontsteekt
Als antwoord op ons midden
Is de kracht die ons ontbreekt
Aanwezig in ons midden

LUISTERLIED:

Opwekking 788 - Wees welkom, Geest van God
KLIK HIER voor de link naar het lied

Wees welkom, Geest van God.
Wees welkom, Geest van God.
Leer ons te leven uit liefde, zoals Jezus heeft gedaan.
Leid ons in waarheid en wijs ons waar te gaan.
Spreek tot ons hart, opdat wij U verstaan.
Wees welkom, Geest van God.

Vragen ter overdenking:

  • Hoe zit het in jouw omgeving als het gaat om 'de boodschap van God'. Proef je welwillendheid/openheid of afwijzing/weerstand?
  • Zou je meer moed willen hebben om te spreken over de boodschap van God? Zo ja, in welke situaties?
  • In welk opzicht zou je een voorbeeld kunnen nemen aan dit gebed uit Handelingen 4?

VOOR KINDEREN: MOEDIG ZIJN MET DE HEILIGE GEEST

We gaan weer creatief aan de slag vandaag. Dit knutselwerkje is leuk om te maken én het daagt je uit om te laten zien waarvoor je moedig mag zijn, en waar je de hulp van de Heilige Geest bij mag vragen. Veel plezier! Je vindt het werkje HIER.

COLLECTE: ALGEMENE DIACONIE

Deze maand richt de collecte zich op de diaconie, die samenkomt met de visie van Noorderlicht: ' Samen met Jezus impact hebben'.

  • Projecten en hulp wordt geboden op 3 vlakken: Verbinding, Financiële Hulp en Praktische Zorg. Hier is Geestelijke Zorg overal onderdeel van.
  • Collecte voor de diaconie is belangrijk om projecten en hulp te kunnen blijven bieden, bijvoorbeeld voor leefgeld/noodhulp, wekelijkse maaltijd, vergoeding vrijwilligers, diaconaal werker, kerstdiner, Noordermarkt, en meer.

We zijn benieuwd naar hoe jij en je dierbaren het kerk zijn ervaren, in deze op zijn zachtst gezegd bijzondere tijd. Je hebt mogelijk al deelgenomen aan de enquête die je van Noorderlicht via e-mail ontving. Mocht je nog iets extra's met ons willen delen, bijvoorbeeld jouw ervaringen met hoe je je kinderen helpt met het geloof (of met creatieve werkjes), hoe je geloof je helpt in deze tijd (ook als je geen familie hebt maar je je er alleen doorheen slaat), weet dan dat je ervaringen heel welkom zijn. Je wordt gezien en gehoord, en ieders ervaring mag er zijn. En wie weeet help je een ander er ook weer mee. We denken nog over een mooie manier om deze ervaringen te delen, bijvoorbeeld in een blogartikel of een podcastaflevering, of iets anders wat jouw ervaring recht doet.

Even napraten? Dat kan!
Tussen 12:00 en 13:00 uur kunnen we elkaar via live stream video ontmoeten. Je hebt hiervoor een Zoom-account nodig. Dit is gratis. Maak dit account aan op www.zoom.us.

Voor alle locaties van Noorderlicht geldt deze link voor napraten: NAPRATEN VIA ZOOM.

Gerelateerde pagina's