Dienst 6 september 2020: Wie of wat gaat je redden?

Dienst Noorderlicht

6 september 2020
Voorganger: ds. Niels de Jong

Vandaag hebben we twee diensten. De eerste dienst start hier op zondagochtend 6 september om 11:00 uur 's morgens. De tweede dienst is een doopdienst, en deze start hier om 12:45 uur. Je kunt beide diensten volgen via aparte livestreams op ons YouTube-channel. Je vindt beide links op deze pagina.
Beide diensten zijn daarna ook te bekijken op ons channel.

Handelingen 16: 23 – 40

Wie of wat gaat je redden?

Ze hebben ons zonder vorm van proces in het openbaar stokslagen laten geven, hoewel we Romeins staatsburger zijn. Daarna heben ze ons in de gevangenis opgesloten...

Het goede nieuws van de Heer Jezus Christus landt in Filippi, een Romeinse kolonie. Daar komt het al snel tot een botsing met de gezagsdragers (‘heren’) van die stad. De dienaren van de Heer Jezus lijken direct het onderspit te delven – ze belanden immers al snel achter slot en grendel. Maar het verhaal krijgt een verrassende wending. De Heer Jezus blijkt sterker, machtiger en pas écht te kunnen redden...

Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten.

Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen, extra luisterliederen en de collecte.

Je vindt hier de printbare versie van de preek van vandaag.
De audioversie van de preek van vandaag vind je hier.
Je kunt je ook gratis abonneren op ons prekenkanaal op Spotify.

Collectedoel van deze maand: De Pauluskerk
Lees op deze pagina meer over de Pauluskerk. Je vindt bij de informatie ook de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt enorm gewaardeerd.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE DIENST VAN 11:00 UUR OP YOUTUBE. ←

Klik om de preek te bekijken op bovenstaande link.

Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

De doopdienst (met daarbij ook de preek van vandaag) start om 12:45 uur, en is via DEZE LINK live te volgen.

We wensen je veel inspiratie, en verbondenheid tijdens deze dienst.

In die dienst worden liederen gezongen, die door het Muziekteam worden samengesteld, in overleg met ds. Niels de Jong. Deze kun je beluisteren in bovenstaande livestream. De liederen van vandaag:

  • Waymaker (Michael W. Smith)
  • Lopen op het water ('Oceans')
  • Thank You (Jesus Army)
  • Rescue (Lauren Daigle)
  • De Blessing (Maasbach Worship)
Uitgelicht: 'Rescue' - Lauren Daigle

Klik hier voor de link naar het lied.

I will send out an army to find you
In the middle of the darkest night
It's true, I will rescue you

Vragen om over na te denken:

  • wat zijn de sterke machten in onze tijd?
  • Wie claimen er vandaag de dag je te kunnen redden?
  • Bij wie kun je terecht als je leven een puinhoop is geworden?
  • Wat heeft het voor gevolgen als je je vertrouwen stelt op de Heer Jezus?

ACTIVITEIT VOOR KINDEREN

Vandaag gaan we aan de slag met de negen vruchten van de Heilige Geest. Het is een creatieve opdracht, niet moeilijk om te maken, mar wél vruchtbaar voor je geloof. Het is leuk en fijn om dit samen met je ouder(s) of verzorger(s) te doen. Je hebt alleen een printer, een splitpen en een schaar nodig.
Je vindt het werkje HIER.

Ook kun je nog eens een kijkje op de Kerkflix van vorige week; misschien staan er nog dingen op waar je vorige week niet aan bent toegekomen.

COLLECTEDOEL DEZE MAAND: DE PAULUSKERK

De Pauluskerk werkt vanuit de overtuiging dat de Bijbel oproept om te zien naar en hulp te bieden aan mensen die het zonder helper niet redden. Ongeacht achtergrond, levensovertuiging, positie of status. De Pauluskerk biedt advies aan asielzoekers, ze faciliteren maatschappelijk werk, bezinning en taalcursussen. Ook is er een uitgiftepunt van de voedselbank en gebruikte kleding, een huisarts, tandarts en een kapper. Het doel is om mensen nieuw perspectief te bieden zodat ze weer mee kunnen draaien in de maatschappij.

We hopen op jullie steun voor dit doel.

Het Noorderlicht Muziekteam verzorgt iedere week live muziek
Tijdens de diensten verzorgen de inmiddels vertrouwde gezichten (in wisselende samenstelling) prachtige muziek. Liederen die zorgvuldig bij elkaar gebracht zijn, om mooi aan te sluiten op de boodschap in de preek. Je kunt de liederen die het muziekteam heeft samengesteld beluisteren in de livestream video. We zijn hen dankbaar voor de inspirerende inzet. Al mogen we dan misschien nog niet meezingen in verband met het voorkomen van verspreiding van het coronavirus, het is wel heel fijn om te kunnen luisteren. En als je de livestream kijkt thuis, dan kun je uiteraard wél meezingen (je bent zeer zeker de enige niet die vanaf de bank meezingt!).

Heb je al eens rondgeneusd op ons YouTube-kanaal? We publiceren er de diensten, interviews, podcasts, en meer. Je helpt Noorderlicht enorm als je je wil abonneren op ons kanaal (mocht je weleens via YouTube kijken). Zo kunnen we in de loop van de tijd meer mensen bereiken met het goede nieuws.

Gerelateerde pagina's