Dienst 5 april 2020: Stille Week

Dienst Noorderlicht Prinsekerk & Oranjekerk: Stille Week

Voorganger: ds. Niels de Jong

Matteüs 26: 57 - 68

In de Stille Week (de week voor Pasen) en in deze stille weken (i.v.m. Corona crisis) staan we stil bij het lijden van Jezus Christus. We lezen een stukje waarin Jezus voor Kajafas verschijnt - twee onverenigbare werelden botsen daarmee op elkaar... Twee werelden die ook voor ons om een keuze vragen.

Laat ons samen luisteren, en ons verbonden voelen. De preek wordt om zondagochtend 5 april om 9:00 uur uitgezonden, en is vervolgens na te bekijken op eigen gelegenheid.

Op deze pagina vind je, als je naar beneden door scrollt, ook de luisterliederen, vragen ter overdenking, het gebed, de zegen, het collectedoel met QR-code, en een activiteit voor de kinderen. Napraten na de dienst kan online via Zoom tussen 12:00 tot 13:00 uur. Ga je normaliter naar diensten in de Oranjekerk, dan is dit voor jou de Zoom-link.

LIED:

MAN VAN SMARTEN - Sela
Klik hier voor de link naar het lied

Lam dat zwijgend voor zijn scheerders staat.
Lam dat naar de slacht wordt geleid.
Door een onrechtvaardig vonnis,
Werd Hij weggenomen; werden wij bevrijd.

LIED:

JEZUS OVERWINNAAR
Klik hier voor de link naar het lied.

De schepping knielt in diepst ontzag.
De hemel juicht voor onze Koning.
En de machten van de hel weten Wie er regeert:
Naam boven alle namen, Hoogste Heer.

LIED:

AT THE CROSS - Hillsong
Klik hier voor de link naar het lied.

At the cross I bow my knee
Where Your blood was shed for me
There's no greater love than this

Vragen om over door te denken/praten:

  • Lukt het je in deze tijd om de stilte te vinden? Merk je dat het ook nu in deze tijd een heel bewuste keuze vergt?
  • Wat merk je als je bij Jezus' lijden hier voor Kajafas je probeert voor te stellen? Welke gedachten en gevoelens komen naar boven als je je inleeft in dit verhaal?
  • Herken je die wereld van Kajafas - om je heen en in jezelf?
  • Wat trekt je aan in de wereld van Jezus? Hoe zou die wereld van Jezus meer in jou en jouw omgeving werkelijkheid kunnen worden?

VOOR DE KINDEREN

Misschien is het een idee om vandaag een zelfgemaakte kaart te maken.
Voor ideeen kun je terecht op DEZE PAGINA.
Maar je kunt natuurlijk ook zelf iets bedenken! Je mag deze kaart sturen naar je opa of oma, een buurvrouw die je kent of naar iemand die bijvoorbeeld in deze tijd niet naar buiten kan/mag.

COLLECTE: STICHTING DE HAVEN

Stichting De Haven biedt pastorale zorg en maatschappelijke hulp aan vrouwen die in de prostitutie werken. De Haven heeft een uitgebreid uitstap-programma, biedt job-coaching en een maatjestraject, en geeft gratis taalles. Daarnaast biedt De Haven professioneel maatschappelijk werk. Samen met ongeveer 20 heel trouwe en goed getrainde vrijwilligers is De Haven twee keer per week aanwezig in beide raamstraten van Den Haag en regelmatig in clubs, massagesalons en privéhuizen.

In de afgelopen weken is er een hausse aan hulpvragen van vrouwen die in de seksindustrie werkten maar sinds de corona-maatregelen ineens op straat stonden doordat ook alle prostitutieramen, alle bordelen en seksclubs werden gesloten. Deze situatie zal nog heel lang opvolging nodig hebben. De Haven probeert eerst in de hoogste nood te voorzien zodat vrouwen – en soms hun kinderen en families – in elk geval te eten hebben, ze helpen met huisvesting en proberen te voorkomen dat vrouwen op straat komen te staan doordat ze de huur niet meer kunnen betalen. Ook helpen ze met het aanvragen van (nood)uitkeringen etc. De paniek is groot, hulp is heel hard nodig!

Bankgegevens:
NL17INGB0000308174
t.n.v. Hervormde Gemeente Rdam-Centrum
O.v.v. collecte De Haven

De Heer zij voor je om je de weg te wijzen
De Heer zij naast je om met je mee te gaan
van stap to stap

Klik HIER om de zegen te beluisteren.

Vind je het fijn om met mede-gemeenteleden van Noorderlicht een uurtje na te praten? Dat kan!
Tussen 12:00 en 13:00 uur kunnen we elkaar via live stream video ontmoeten. Je hebt hiervoor een Zoom-account nodig. Dit is gratis. Maak dit account aan op www.zoom.us..
Klik na inloggen (en op zondag om 12:00 uur) naar DEZE LINK.

Kom je normaal bij Noorderlicht Oranjekerk? Klik dan HIER (zelfde tijd).

MEDEDELING: Online-Alpha begint op woensdag 22 april

Heb je ook opeens veel meer tijd? En zin in een goed gesprek met echte mensen, over vragen die er toe doen? Dan is dit je kans: op woensdag 22 april beginnen we met online-Alpha. Je kunt meedoen op 2 momenten: 's ochtends (10:00) of 's avonds (19:30 uur). Omdat we veel deelnemers verwachten, zijn we ook op zoek naar teamleden die een klein groepje (samen met iemand) begeleiden. Meer weten? Kijk hier of stuur een mailtje naar alpha@noorderlichtrotterdam.nl.

Gerelateerde pagina's