Dienst 30 augustus 2020: Uitgepraat

Dienst Noorderlicht

30 augustus 2020
Voorganger: Bram Robbertsen

De dienst start op zondagochtend 30 augustus om 11:00 uur 's morgens live op YouTube, en is daarna ook te bekijken op ons channel. Klik voor de livestream op de link op deze pagina.
De printbare versie van de preek vind je hier.

*Handelingen 15: 35-41

Uitgepraat

Een en ander leidde tot grote onenigheid, zodat ze uit elkaar gingen en Barnabas samen met Marcus naar Cyprus vertrok.

Paulus en Barnabas, twee grote namen in de geschiedenis van de kerk. Samen hebben ze op leven en dood van alles doorstaan, maar vandaag horen we dat de liefde tussen de twee is bekoeld. Niemand had het voor mogelijk gehouden, maar het is echt waar: ze zijn uitgepraat.

Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten.
Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen, extra luisterliederen en de collecte.
Je kunt je ook gratis abonneren op ons prekenkanaal op Spotify.

Collecte: Deze maand richt de collecte zich op Stichting De Paraplu. De Paraplu is een inloophuis voor vrouwen in Rotterdam Noord. Dit wordt georganiseerd door verschillende kerken. Een aantal Noorderlichters zijn hier ook actief. De Paraplu betekent veel voor vrouwen doordat het een veilige plek is om hulp te vragen. Ook biedt de stichting allerlei cursussen. Lees hierover op deze pagina meer, naast de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt enorm gewaardeerd.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE DIENST OP YOUTUBE. ←

Klik om de preek te bekijken op bovenstaande link.

Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

In die dienst worden liederen gezongen, deze vind je in bovenstaande livestream, en zijn ook nadien te beluisteren.
Daarnaast voegen we hier op de dienstpagina ook altijd nog een lied toe. Deze week is dit 'Good Fight' van Unspoken.

LUISTERLIED: 'Good Fight' - Unspoken

Klik hier voor de link naar het lied.

When it's hard times
When it's long days
And the enemy is right up in your face
When your back's against the ropes and you're feeling all alone
Keep fighting the good fight (Never give up, never give up)

Soms zit je in een periode in je leven waarin je wat meer weerstand om je heen ervaart dan anders. Het kan dan helpen om het als een seizoen te zien, waar God je ook doorheen helpt. EN er breekt dan ook weer een nieuw seizoen aan.

Extra luisterlied: 'Seasons' door Hillsong Worship

Luister het lied HIER.

I can see the promise
I can see the future
You’re the God of seasons
And I’m just in the winter

Vragen om over na te denken:

  • Heb je wel eens meegemaakt dat je in een vriendschap of met familie met iemand uitgepraat raakte?
  • Heb je wel eens gemerkt dat God je in zo'n conflict liet zien wat er bij jou zelf nog nodig was om hier beter mee om te gaan? Zo ja, hoe merkte je dat? Zo niet, zou je hier behoefte aan hebben?
  • Heb je wel eens een conflict nooit meer kunnen oplossen, omdat iemand er bijvoorbeeld niet meer is?
  • Wat zou je aan God willen vragen na het beluisteren van deze preek?

ACTIVITEIT VOOR KINDEREN: De Henkie Show & KerkFlix

Vandaag schakelen we over naar De Henkie Show! De aflevering van vandaag gaat over David, die de reus Goliath verslaat.

Ook kun je nog eens een kijkje op de Kerkflix van vorige week; misschien staan er nog dingen op waar je vorige week niet aan bent toegekomen.

Het Noorderlicht Muziekteam verzorgt iedere week live muziek
Tijdens de diensten verzorgen de inmiddels vertrouwde gezichten (in wisselende samenstelling) prachtige muziek. Liederen die zorgvuldig bij elkaar gebracht zijn, om mooi aan te sluiten op de boodschap in de preek. Je kunt de liederen die het muziekteam heeft samengesteld beluisteren in de livestream video. We zijn hen dankbaar voor de inspirerende inzet. Al mogen we dan misschien nog niet meezingen in verband met het voorkomen van verspreiding van het coronavirus, het is wel heel fijn om te kunnen luisteren. En als je de livestream kijkt thuis, dan kun je uiteraard wél meezingen (je bent zeer zeker de enige niet die vanaf de bank meezingt!).

COLLECTEDOEL DEZE MAAND: STICHTING DE PARAPLU

De Paraplu is een inloophuis voor vrouwen in Rotterdam Noord. Dit wordt georganiseerd door verschillende kerken. Een aantal Noorderlichters zijn hier ook actief. De Paraplu betekent veel voor vrouwen doordat het een veilige plek is om hulp te vragen. Ook biedt de stichting allerlei cursussen, zoals naailes, lessen Nederlandse taal, creatieve activiteiten. Ook zijn er themabijeenkomsten over allerlei onderwerpen, zoals bijvoorbeeld over omgaan met geld, omgaan met elkaar, opvoeding, opkomen voor jezelf, en meer. Ook heeft Stichting De Paraplu een kledingbank. We hopen op jullie steun voor dit doel.

Je kunt meer over het inloophuis van Stichting De Paraplu lezen op inloophuisdeparaplu.nl.

Heb je al eens rondgeneusd op ons YouTube-kanaal? We publiceren er de diensten, interviews, podcasts, en meer. Je helpt Noorderlicht enorm als je je wil abonneren op ons kanaal (mocht je weleens via YouTube kijken). Zo kunnen we in de loop van de tijd meer mensen bereiken met het goede nieuws.

Gerelateerde pagina's