Dienst 28 juni 2020: Het vuur slaat over

Dienst Noorderlicht Prinsekerk en Oranjekerk

28 juni 2020

Voorganger: Jurek Woller
Handelingen 8

Het vuur slaat over

We zijn bezig met een serie over Handelingen, hét boek over het begin van de kerk. Jezus vaart op naar de hemel, de heilige Geest komt in zijn plaats en zet van alles in gang: wonderlijke dingen gebeuren, veel mensen komen tot geloof, maar er zijn ook moeilijkheden. Vorige week ging het over het rechtzetten van misstanden in de voedselverdeling binnen de gemeente. Vandaag gaan we dieper in op Handelingen 8.

Laat ons samen luisteren, en ons verbonden voelen. De preek wordt om zondagochtend 28 juni om 6:00 uur 's morgens uitgezonden (fijn voor mensen die in de zorg werken of om andere reden baat hebben bij extra vroege inspiratie), en is daarna uiteraard ook te bekijken. Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen. Wil je de preek liever alleen een audiobestand beluisteren, dan kan dat hier. Je kunt je ook gratis abonneren op ons prekenkanaal op Spotify. De printbare editie van de preek vind je hier.

Collecte: Deze maand richt de collecte zich op de diaconie, die samenkomt met de visie van Noorderlicht: 'Samen met Jezus impact hebben':

  • Projecten en hulp wordt geboden op 3 vlakken: Verbinding, Financiële Hulp en Praktische Zorg. Hier is Geestelijke Zorg overal onderdeel van.
  • Collecte voor de diaconie is belangrijk om projecten en hulp te kunnen blijven bieden, bijvoorbeeld voor leefgeld/noodhulp, wekelijkse maaltijd, vergoeding vrijwilligers, diaconaal werker, kerstdiner, Noordermarkt, en meer. De QR-code vind je onderaan op deze pagina.

EXTRA LUISTERLIED: 'Fire Fall Down' - Hillsong UNITED

Klik hier voor de link naar 'Fire Fall Down' van Hillsong United

'Cause I know that You're alive
You came to fix my broken life
And I'll sing to glorify
Your Holy Name, Jesus Christ

LUISTERLIED: 'De wind steekt op' - Sela

Klik hier voor het luisterlied

Wek ons tot leven en wakker ons aan.
Zet ons in vuur en in vlam.
Breng een herleving en moedig ons aan.
Heer maak ons helemaal nieuw.
De wind steekt op de wind steekt op.
Waar zij waait leeft uw kerk weer op.

Vragen ter overdenking:

  • Heb je zelf meegemaakt dat God hier en nu bijzondere dingen doet? Zo ja: wat deed dat met je?
  • Probeer jij wel eens Gods gunst/aangezigheid te 'kopen'?
  • Er worden in de Bijbel verschillende beelden voor de Heilige Geest gebruikt: o.a. vuur, wind en water. Welk beeld spreekt je het meeste aan en waarom?
  • Heb je wel eens gebeden voor Gods aanwezigheid in je leven en/of vervulling met de heilige Geest? Zo ja: wat gebeurde er? Zo nee: is er iets dat je tegen houdt?

VOOR KINDEREN: TITEL

Op deze zondag staat Handelingen 8 centraal. De apostel Filippus ontmoet een man uit Ethiopië, die in Jezus gaat geloven.

Voor de kinderen van 4-8 jaar richten we ons op de vreemde opdracht die Filippus krijgt van de engel van God.
Voor de kinderen van 8-12 jaar richten we ons op Filippus, die de man uit Ethiopië uitleg geeft over Jezus.

Je vindt beide werkjes in deze PDF HIER.

COLLECTE: ALGEMENE DIACONIE

Deze maand richt de collecte zich op de diaconie, die samenkomt met de visie van Noorderlicht: ' Samen met Jezus impact hebben'.

  • Projecten en hulp wordt geboden op 3 vlakken: Verbinding, Financiële Hulp en Praktische Zorg. Hier is Geestelijke Zorg overal onderdeel van.
  • Collecte voor de diaconie is belangrijk om projecten en hulp te kunnen blijven bieden, bijvoorbeeld voor leefgeld/noodhulp, wekelijkse maaltijd, vergoeding vrijwilligers, diaconaal werker, kerstdiner, Noordermarkt, en meer.

We zijn benieuwd naar hoe jij en je dierbaren het kerk zijn ervaren, in deze op zijn zachtst gezegd bijzondere tijd. Je hebt mogelijk al deelgenomen aan de enquête die je van Noorderlicht via e-mail ontving. Mocht je nog iets extra's met ons willen delen, bijvoorbeeld jouw ervaringen met hoe je je kinderen helpt met het geloof (of met creatieve werkjes), hoe je geloof je helpt in deze tijd (ook als je geen familie hebt maar je je er alleen doorheen slaat), weet dan dat je ervaringen heel welkom zijn.

Je wordt gezien en gehoord, en ieders ervaring mag er zijn. En wie weet help je een ander er ook weer mee. We denken nog over een mooie manier om deze ervaringen te delen, bijvoorbeeld in een blogartikel of een podcastaflevering, of iets anders wat jouw ervaring recht doet.

Gerelateerde pagina's