Dienst 27 september 2020: De christelijke boodschap voor intellectuelen in de maatschappij

Dienst Noorderlicht

27 september 2020
Voorganger: ds. Niels de Jong

De dienst start hier op zondagochtend 27 september om 11:00 uur 's morgens.
De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal.

Bijbelgedeelte: Handelingen 17: 16 t/m 34

Kunt u ons uitleggen wat die nieuwe leer is die door u wordt uitgedragen? Want wat u zegt, klinkt ons vreemd in de oren; we willen graag weten wat u bedoelt.'

De christelijke boodschap voor intellectuelen in de maatschappij

Paulus belandt in Athene en gaat verder waar hij steeds mee bezig is: het delen van het goede nieuws van Jezus Christus. Op het marktplein van Athene gaat hij met van alles en iedereen in gesprek daarover. Dit leidt tot een bijzondere uitnodiging – hij mag op de Areopagus zijn verhaal doen. Het hoogst denkbare podium van Athene en zijn publiek is de culturele en intellectuele elite van die tijd. Paulus sluit maximaal aan bij de mensen die hij voor zich heeft, maar daagt hen ook uit. Uit twee gedachten van Paulus staan we wat langer stil. Als eerste bij een gedachte van Paulus waarmee hij aansluiting zoekt bij de mensen (ook bij mensen van vandaag!) – vers 27: ‘het was Gods bedoeling dat mensen hem zouden zoeken en hem al tastend zouden kunnen vinden, aangezien hij van niemand ver weg is’. Als tweede een gedachte waarmee Paulus de mensen uitdaagt (ook mensen van vandaag!) – vers 31 waar het gaat over dat God een rechtvaardig oordeel over de mensen zal laten vellen.

Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. De printbare versie van de preek vind je hier. De luisterversie vind je hier.

Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen, extra luisterliederen en de collecte.
Je kunt je ook gratis abonneren op ons prekenkanaal op Spotify.

Collectedoel van deze maand: De Pauluskerk
Lees op deze pagina meer over de Pauluskerk. Je vindt bij de informatie ook de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt enorm gewaardeerd.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE DIENST VAN 11:00 UUR OP YOUTUBE. ←

Klik om de preek te bekijken op bovenstaande link.

Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

In die dienst worden liederen gezongen, die door het Muziekteam worden samengesteld. Deze worden live gezongen en gespeeld, en je kunt deze beluisteren in bovenstaande livestream. De liederen van vandaag:

  • Laat het huis gevuld zijn - Opwekking 623
  • Spreek, O Heer - Opwekking 689
  • Hemel Dichterbij - Schrijvers voor Gerechtigheid
  • May the Words of my Mouth - Tim Hughes
  • From the Day - I AM THEY

Daarnaast geven we je nog een link naar een lied dat je wellicht iets goeds brengt.

Uitgelicht: 'I Surrender' - Hillsong Worship

Klik hier voor de link naar het lied.

I surrender
I surrender
I want to know You more
I want to know You more

Vragen om over door te denken:

  • Wat zou jij zeggen over God als je de kans kreeg om voor een groep kritische en hoogopgeleide mensen je verhaal te doen?
  • Verlang je wel eens naar hard en overtuigend bewijs als het gaat over God?
  • Merk je dat God zich alleen 'zoekend en tastend' laat vinden?
  • Een oordeel dat alles rechtzet - zie je er naar uit? Of juist niet?

ACTIVITEIT VOOR KINDEREN EN TIENERS

KINDEREN:
Je vindt het werkje (vandaag is dit een werkje van Bijbelidee.nl) HIER.

Ook kun je nog eens een kijkje op de Kerkflix nemen.

COLLECTEDOEL DEZE MAAND: DE PAULUSKERK

De Pauluskerk werkt vanuit de overtuiging dat de Bijbel oproept om te zien naar en hulp te bieden aan mensen die het zonder helper niet redden. Ongeacht achtergrond, levensovertuiging, positie of status. De Pauluskerk biedt advies aan asielzoekers, ze faciliteren maatschappelijk werk, bezinning en taalcursussen. Ook is er een uitgiftepunt van de voedselbank en gebruikte kleding, een huisarts, tandarts en een kapper. Het doel is om mensen nieuw perspectief te bieden zodat ze weer mee kunnen draaien in de maatschappij.

We hopen op jullie steun voor dit doel.

Het Noorderlicht Muziekteam verzorgt iedere week live muziek
Tijdens de diensten verzorgen de inmiddels vertrouwde gezichten (in wisselende samenstelling) prachtige muziek. Liederen die zorgvuldig bij elkaar gebracht zijn, om mooi aan te sluiten op de boodschap in de preek. Je kunt de liederen die het muziekteam heeft samengesteld beluisteren in de livestream video. We zijn hen dankbaar voor de inspirerende inzet. Al mogen we dan misschien nog niet meezingen in verband met het voorkomen van verspreiding van het coronavirus, het is wel heel fijn om te kunnen luisteren. En als je de livestream kijkt thuis, dan kun je uiteraard wél meezingen (je bent zeer zeker de enige niet die vanaf de bank meezingt!).

Heb je al eens rondgeneusd op ons YouTube-kanaal? We publiceren er de diensten, interviews, en meer. Je helpt Noorderlicht enorm als je je wil abonneren op ons kanaal (mocht je weleens via YouTube kijken). Zo kunnen we in de loop van de tijd meer mensen bereiken met het goede nieuws.

Gerelateerde pagina's