Dienst 25 december 2020: Wat verandert Kerst in jou?

Dienst Noorderlicht

25 december 2020
Voorganger: ds. Niels de Jong

De dienst start hier op 25 december om 11:00 uur 's morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. Je vindt hier de leesversie van de preek.

We gedenken de geboorte van Jezus.
Lucas 2: 8 – 20

Wat doe jij met de kerstboodschap? Hoe kijk je deze kerst naar de geboorte van Jezus? En hoe ga je dan weer terug naar je eigen leven? Over deze vragen denken we na, door over de schouders van de herders mee te kijken. Zij werden van hogerhand gewezen op de geboorte van Jezus. Zij gingen meteen op weg om het kind te zien en ze gingen jubelend terug naar hun eigen plek. Enerzijds leek er niets veranderd, anderzijds was alles onomkeerbaar anders. We kijken hoe we een voorbeeld kunnen nemen aan deze groep herders...en wat de geboorte van Jezus ons zou kunnen brengen.

Deze maand collecteren we voor 5 projecten. Bezoek hier de decembergift-pagina.
Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) meer info over de projecten, en ook de QR-code naar de Decembergift-pagina. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt echt enorm gewaardeerd.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE DIENST VAN 11:00 UUR OP YOUTUBE. ←

Klik om de preek te bekijken op bovenstaande link. Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

KERST 2020

Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. De printbare versie van de preek vind je in de loop van zondag hier op de pagina. De (audioversie van de) preek van vandaag komt in de loop van maandag beschikbaar op ons Spotifykanaal. Je vindt hieronder ook vragen om over verder te denken, extra luisterliederen, de collecte en een activiteit voor de kinderen.

In die dienst worden liederen gezongen, die door het Muziekteam worden samengesteld. Deze worden live gezongen en gespeeld, en je kunt deze beluisteren in bovenstaande livestream.

  • Jubel het uit ~Opwekking 525
  • O Holy Night ~ Hillsong
  • Here With Us ~ Joy Williams
  • Een kind is ons geboren ~Sela
  • Christmas Day ~ Chris Tomlin
  • Ere zij God

VOOR DE KINDEREN

Het is Kerst, en we vieren de geboorte van de Heer Jezus.

Op YouTube hebben we onze livestreams staan, maar ook kiezen we muziek uit. Ook voor jou! Je vindt hier de playlists:

COLLECTEDOEL DEZE MAAND: DECEMBERGIFT VOOR 5 PROJECTEN

Samen met Jezus impact hebben, dat is de missie van Noorderlicht. Het afgelopen half jaar was het een uitdaging om aan deze missie te blijven werken. Ook de komende coronaperiode zal dat wel een uitdaging blijven... Veel van de initiatieven die het verschil maken, kosten echter ook geld. Omdat verschillende mensen ons ertoe hebben aangespoord om vrijmoedig om financiële steun te vragen, doen we dat op deze pagina (en middels een flyer).

Zou je een financieel steentje willen bijdragen? Giften kunnen worden overgemaakt naar NL17INGB0000308174 t.n.v. Hervormde gemeente Rotterdam Centrum/Noorderlicht met toevoeging van het projectnummer. Heeft u / heb jij vragen of zou u/jij meer informatie over het doel willen hebben over één van bovenstaande doelen? Mail gerust naar Gert Vorsteveld via financien@noorderlichtrotterdam.nl.

We hopen op jullie steun.

Oproepjes en mededelingen

Oliebollenactie voor Papua Nieuw-Guinea
Danielle en Jasper, leden van Noorderlicht, werken in een ziekenhuis in Papua New Guinea. Zij bieden medische zorg aan mensen tot diep in de jungle. Door een oliebollen actie willen we geld inzamelen voor een waterreservoir. Zo krijgt het dorp schoon drinkwater en kunnen ziektes worden voorkomen. Wil je hieraan bijdragen? Bestel dan oliebollen of appelbeignets via oliebollenpng@gmail.com. Je bestelling plaatsen kan tot en met 27 december.

Medewerkers voor online kinderwerk gezocht
We verzorgen sinds het begin van de coronasituatie iedere week kinderwerk. Hiervoor maken we werkjes die gedownload kunnen worden, en die thuis of rond het huis gedaan kunnen worden, alleen en/of met huisgenoten. Vind je het leuk om ook mee te denken over werkjes en/of deze te gaan maken, dan horen we graag van je. Heb je interesse, meld je dan aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Heb je interesse in zelf belijdenis afleggen?
Dat kan. Neem hiervoor contact op met ds. Niels de Jong via niels@noorderlichtrotterdam.nl.

Heb je de Kerstnachtfilm nog niet gezien? Geen nood: je kunt deze hier bekijken!
We hopen dat de film je kracht en inspiratie geeft...en verbondenheid met deze Kerst.

Gerelateerde pagina's