Dienst 23 augustus 2020: Zoeken naar waar je moet zijn

Dienst Noorderlicht

23 augustus 2020
Voorganger: ds. Niels de Jong

De preek wordt op zondagochtend 23 augustus om 11:00 uur 's morgens live uitgezonden via YouTube, en is daarna ook te bekijken op ons YouTube channel. Klik voor de livestream op de link op deze pagina.

*Handelingen 16: 6 – 15

Zoeken naar waar je moet zijn

De heer opende haar hart voor de woorden van Paulus.

Paulus is weer op weg gegaan, inmiddels met Silas en Timoteus, om het goede nieuws verder te brengen. Maar ze weten eigenlijk niet goed waar ze moeten zijn. En het wordt ook niet gelijk duidelijk. Eigen ideeen moeten de prullenbak in, bepaalde wegen worden afgesloten en ze lopen wekenlang, honderden kilometers lang zonder hun bestemming te weten. Uiteindelijk wordt het toch duidelijk via een visioen: ze moeten heel ergens anders zijn, namelijk in Griekenland/Europa.

Ook voor ons kan het zoeken zijn waar we moeten zijn. Soms kan het tijden duren, waarin we voor ons gevoel aan het dwalen zijn zonder echt ergens uit te komen. Zeker als je eigen (goedbedoelde) plannen doodlopen, kan dat pittig zijn om toch het vertrouwen te hebben. Maar uiteindelijk – als je volhoudt dan komt er een moment waarop je weet: ‘daar moet ik zijn’, ‘daar kan ik van betekenis zijn’. Dat kan wel betekenen dat je een grens over moet en onbekend terrein moet betreden...

Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten.
De leesversie van de preek vind je hier. Deze kun je ook printen.

Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen, extra luisterliederen en de collecte.
Je kunt je ook gratis abonneren op ons prekenkanaal op Spotify.

Collecte: Deze maand richt de collecte zich op Stichting De Paraplu. De Paraplu is een inloophuis voor vrouwen in Rotterdam Noord. Dit wordt georganiseerd door verschillende kerken. Een aantal Noorderlichters zijn hier ook actief. De Paraplu betekent veel voor vrouwen doordat het een veilige plek is om hulp te vragen. Ook biedt de stichting allerlei cursussen. Lees hierover op deze pagina meer, naast de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt enorm gewaardeerd.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE DIENST OP YOUTUBE. ←

Klik om de preek te bekijken op bovenstaande link.

Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

LUISTERLIED: 'Good Sheperd' - Bethel Music

Klik hier voor de link naar het lied.

You make my footsteps and my path secure
So walking on water is just the beginning

Vragen om over na te denken:

  • Herken je het gevoel dat je niet weet waar je zijn moet? Hoe ervaar(de) je zo'n tijd?
  • Heb je wel eens gemerkt dat God een bepaalde weg blokkeert? Zo ja, hoe merkte je dat?
  • Heb je wel eens het idee gehad dat er een beroep op je werd gedaan met een hulpvraag ('kom over en help ons') waarbij je onbekend terrein moest betreden? Zou zo'n vraag ook door God geleid kunnen zijn?
  • Wat wil je deze week vasthouden uit deze preek?

ACTIVITEIT VOOR KINDEREN: drie kleurplaten

We gaan kleuren deze week! je vindt in het werkje drie kleurplaten. Je vindt het HIER.

Wil je na dit werkje nog meer doen in je laatste vakantieweek? Dat kan, neem dan nog eens een kijkje op de Kerkflix van vorige week; misschien staan er nog dingen op waar je vorige week niet aan bent toegekomen.

Het Noorderlicht Muziekteam verzorgt iedere week live muziek
Tijdens de diensten verzorgen de inmiddels vertrouwde gezichten (in wisselende samenstelling) prachtige muziek. Liederen die zorgvuldig bij elkaar gebracht zijn, om mooi aan te sluiten op de boodschap in de preek. Je kunt de liederen die het muziekteam heeft samengesteld beluisteren in de livestream video. We zijn hen dankbaar voor de inspirerende inzet. Al mogen we dan misschien nog niet meezingen in verband met het voorkomen van verspreiding van het coronavirus, het is wel heel fijn om te kunnen luisteren. En als je de livestream kijkt thuis, dan kun je uiteraard wél meezingen (je bent zeer zeker de enige niet die vanaf de bank meezingt!).

COLLECTEDOEL DEZE MAAND: STICHTING DE PARAPLU

De Paraplu is een inloophuis voor vrouwen in Rotterdam Noord. Dit wordt georganiseerd door verschillende kerken. Een aantal Noorderlichters zijn hier ook actief. De Paraplu betekent veel voor vrouwen doordat het een veilige plek is om hulp te vragen. Ook biedt de stichting allerlei cursussen, zoals naailes, lessen Nederlandse taal, creatieve activiteiten. Ook zijn er themabijeenkomsten over allerlei onderwerpen, zoals bijvoorbeeld over omgaan met geld, omgaan met elkaar, opvoeding, opkomen voor jezelf, en meer. Ook heeft Stichting De Paraplu een kledingbank. We hopen op jullie steun voor dit doel.

Je kunt meer over het inloophuis van Stichting De Paraplu lezen op inloophuisdeparaplu.nl.

Heb je al eens rondgeneusd op ons YouTube-kanaal? We publiceren er de diensten, interviews, podcasts, en meer. Je helpt Noorderlicht enorm als je je wil abonneren op ons kanaal (mocht je weleens via YouTube kijken). Zo kunnen we in de loop van de tijd meer mensen bereiken met het goede nieuws.

Gerelateerde pagina's