Dienst 20 december 2020: Stel je verwachtingen bij...naar boven

Dienst Noorderlicht

20 december 2020
Voorganger: ds. Niels de Jong

*Bijbelgedeelte: Psalm 85: 9 - 14

De dienst start hier op zondagochtend 6 december om 11:00 uur 's morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De leesversie van de preek vind je hier.

Voor veel mensen was het waarschijnlijk een flinke teleurstelling om de nieuwe maatregelen te moeten horen. Sowieso is 2020 een jaar van teleurstelling en tegenvallers. Je zou er toe kunnen komen om je verwachtingen van de toekomst maar flink bij te stellen naar beneden. Psalm 85 wijst ons een andere kant op. Om onze verwachtingen zelfs naar boven bij te stellen. Dit lied wakkert onze verwachtingen aan van een toekomst waarin alles klopt, dankzij God. Het beste komt nog. Te mooi om waar te zijn? Dat zou je zomaar denken. Toch is er goede reden om deze beloften serieus te nemen.

Deze maand collecteren we voor 5 projecten. Bezoek hier de decembergift-pagina.
Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) meer info over de projecten, en ook de QR-code naar de Decembergift-pagina. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt echt enorm gewaardeerd.

Kerstperiode bij Noorderlicht
Let op: door de aangescherpte veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus gaan sommige eerder geplande activiteiten niet door. Maar gelukkig gaan sommige activiteiten wél door (zoals de speciale KERSTFILM!), hier lees je alles over op de speciale kerstpagina.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE DIENST VAN 11:00 UUR OP YOUTUBE. ←

Klik om de preek te bekijken op bovenstaande link. Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

Stel je verwachtingen bij...naar boven!

Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. De printbare versie van de preek vind je in de loop van zondag hier op de pagina. De (audioversie van de) preek van vandaag komt in de loop van maandag beschikbaar op ons Spotifykanaal. Je vindt hieronder ook vragen om over verder te denken, extra luisterliederen, de collecte en een activiteit voor de kinderen.

In die dienst worden liederen gezongen, die door het Muziekteam worden samengesteld. Deze worden live gezongen en gespeeld, en je kunt deze beluisteren in bovenstaande livestream. Liederen van vandaag in de dienst:

  • Wijs mij de weg naar Bethlehem ~Sela
  • Noel ~ Chris Tomlin en Lauren Daigle

Son of God and Son of man
There before the world began
Born to suffer, born to save
Born to raise us from the grave
Christ the everlasting Lord
He shall reign forevermore

  • Licht van de wereld ~ Opwekking 595
  • Onze schuilplaats is God ~ Mozaiek Worship

Dus richten wij onze harten naar boven
Vertrouwen wij op de God die wij loven
Niemand die ons uit Uw handen kan roven
Een machtige rots, onze schuilplaats is God

Er is troost die sterker dan de pijn is
Er is vreugde groter dan ons lijden
Er is antwoord midden in de twijfel
Overwinning dwars door al ons strijden

  • Go Tell It On The Mountain ~ Mahalia Jackson

Vragen om verder over door te denken na de preek:

  • Welke teleurstelling(en) waren voor jou het grootst in je leven?
  • Kun je je voorstellen dat je in tijden van teleurstelling juist naar woorden van God zoekt? Of dat je eerder denkt: 'laat maar zitten'?
  • Lukt het om je verwachtingen groter te laten worden door psalm 85? Waarom wel/niet?

VOOR DE KINDEREN: KERSTBAL

Een kerstbal voor de geboorte van Jezus
Het werkje kun je HIER downloaden.

En meezingen:
Op YouTube hebben we onze livestreams staan, maar ook kiezen we muziek uit. Ook voor jou! Je vindt hier de playlists:

En had je de KIDSpagina al gezien?

COLLECTEDOEL DEZE MAAND: DECEMBERGIFT VOOR 5 PROJECTEN

Samen met Jezus impact hebben, dat is de missie van Noorderlicht. Het afgelopen half jaar was het een uitdaging om aan deze missie te blijven werken. Ook de komende coronaperiode zal dat wel een uitdaging blijven... Veel van de initiatieven die het verschil maken, kosten echter ook geld. Omdat verschillende mensen ons ertoe hebben aangespoord om vrijmoedig om financiële steun te vragen, doen we dat op deze pagina (en middels een flyer).

Zou je een financieel steentje willen bijdragen? Giften kunnen worden overgemaakt naar NL17INGB0000308174 t.n.v. Hervormde gemeente Rotterdam Centrum/Noorderlicht met toevoeging van het projectnummer. Heeft u / heb jij vragen of zou u/jij meer informatie over het doel willen hebben over één van bovenstaande doelen? Mail gerust naar Gert Vorsteveld via financien@noorderlichtrotterdam.nl.

We hopen op jullie steun.

Oproepjes en mededelingen

KERSTNACHTFILM
Op kerstavond 24 december om 19:00 uur begint HIER de Kerstnachtfilm! Hier hebben veel mensen van Noorderlicht van alle drie de locaties aan meegewerkt. We hopen dat de film je veel steun, inspiratie en verbondenheid laat voelen.

Activiteiten rond Kerst
Voor alle andere kerstactiviteiten kijk naar de KERSTPAGINA hier op de website, en lees de e-nieuwsbrief zorgvuldig.

Medewerkers voor kerstwerkzaamheden gezocht
Wie heeft gelegenheid om mee te helpen rond kerst? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl. Je hulp is welkom.

Medewerkers voor online kinderwerk gezocht
We verzorgen sinds het begin van de coronasituatie iedere week kinderwerk. Hiervoor maken we werkjes die gedownload kunnen worden, en die thuis of rond het huis gedaan kunnen worden, alleen en/of met huisgenoten. Vind je het leuk om ook mee te denken over werkjes en/of deze te gaan maken, dan horen we graag van je. Heb je interesse, meld je dan aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Heb je interesse in zelf belijdenis afleggen?
Dat kan. Neem hiervoor contact op met ds. Niels de Jong via niels@noorderlichtrotterdam.nl.

Het Noorderlicht Muziekteam verzorgt iedere week live muziek
Tijdens de diensten verzorgen de inmiddels vertrouwde gezichten (in wisselende samenstelling) prachtige muziek. Liederen die zorgvuldig bij elkaar gebracht zijn, om mooi aan te sluiten op de boodschap in de preek. Je kunt de liederen die het muziekteam heeft samengesteld beluisteren in de livestream video. We zijn hen dankbaar voor de inspirerende inzet. Al mogen we dan misschien nog niet meezingen in verband met het voorkomen van verspreiding van het coronavirus, het is wel heel fijn om te kunnen luisteren. En als je de livestream kijkt thuis, dan kun je uiteraard wél meezingen (je bent zeer zeker de enige niet die vanaf de bank meezingt!).

Heb je al eens rondgeneusd op ons YouTube-kanaal? We publiceren er de diensten, interviews, en meer. Je helpt Noorderlicht enorm als je je wil abonneren op ons kanaal (mocht je weleens via YouTube kijken). Zo kunnen we in de loop van de tijd meer mensen bereiken met het goede nieuws.

Gerelateerde pagina's