Dienst 2 augustus 2020: Status quo doorbreken of niet?

Dienst Noorderlicht

2 augustus 2020
Voorganger: Arte Havenaar

De preek wordt op zondagochtend 2 augustus om 11:00 uur 's morgens live uitgezonden via YouTube, en is daarna ook te bekijken op ons YouTube channel. Klik voor de livestream op de link op deze pagina.

Handelingen 13 : 42 - 52

Status quo doorbreken of niet?

In het bijbelgedeelte dat we lezen ontmoeten we mensen die hun positie en netwerk gebruiken om de orde te handhaven, om de status quo te behouden. Het roept een aantal vragen op over het gebruiken van macht en hoe we ons verzetten tegen macht. Vandaag staan we stil bij de vraag: Status quo doorbreken of niet?

Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten.

Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen, extra luisterliederen en de collecte.
Je kunt je ook gratis abonneren op ons prekenkanaal op Spotify.

Collecte: Deze maand richt de collecte zich op Stichting De Paraplu. De Paraplu is een inloophuis voor vrouwen in Rotterdam Noord. Dit wordt georganiseerd door verschillende kerken. Een aantal Noorderlichters zijn hier ook actief. De Paraplu betekent veel voor vrouwen doordat het een veilige plek is om hulp te vragen. Ook biedt de stichting allerlei cursussen. Lees hierover op deze pagina meer, naast de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt enorm gewaardeerd.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE DIENST OP YOUTUBE. ←

Klik om de preek te bekijken op bovenstaande link.

Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

LUISTERLIED: 'Ik beloof je telkens weer' - Mensenkinderen

Klik hier voor de link naar het lied.

Hier is geen lijden en geen dood
Hier is geen rouw of hongersnood
Hier is geen plaats voor duisternis
Kom in het licht dat eeuwig is

Het Noorderlicht Muziekteam verzorgt iedere week live muziek
Tijdens de diensten verzorgen de inmiddels vertrouwde gezichten (in wisselende samenstelling) prachtige muziek. Liederen die zorgvuldig bij elkaar gebracht zijn, om mooi aan te sluiten op de boodschap in de preek. Je kunt de liederen die het muziekteam heeft samengesteld beluisteren in de livestream video. We zijn hen dankbaar voor de inspirerende inzet. Al mogen we dan misschien nog niet meezingen in verband met het voorkomen van verspreiding van het coronavirus, het is wel heel fijn om te kunnen luisteren. En als je de livestream kijkt thuis, dan kun je uiteraard wél meezingen (je bent zeer zeker de enige niet die vanaf de bank meezingt!).

Vier vragen ter overdenking:

  • Loop jij wel eens aan tegen systemen die een onrechtvaardige status quo handhaven wat jou betreft? En waarom vind je dit precies?

  • Wat vind jij van de houding die Paulus en Barnabas aannemen? Ze maken een symbolisch statement maar komen niet in opstand. Wat vind jij hiervan? Wat had jij gedaan, denk je?

  • Een grote groep mensen die achterblijft in Antiochië is niet ontmoedigd door wat er gebeurt, maar kent een diepe blijdschap. Hoe komt dat, denk je? Heb jezelf weleens ervaren dat God je boven jezelf uit tilde?

VOOR KINDEREN: JEZUS VERANDERT JE, NET ALS...

...een rups in een vlinder verandert! Vandaag gaan we hier mee aan de slag. Er zijn twee opdrachtjes verwerkt in de download, dus kies welke je het leukst vindt. Je kunt het HIER VINDEN.

COLLECTEDOEL DEZE MAAND: STICHTING DE PARAPLU

De Paraplu is een inloophuis voor vrouwen in Rotterdam Noord. Dit wordt georganiseerd door verschillende kerken. Een aantal Noorderlichters zijn hier ook actief. De Paraplu betekent veel voor vrouwen doordat het een veilige plek is om hulp te vragen. Ook biedt de stichting allerlei cursussen, zoals naailes, lessen Nederlandse taal, creatieve activiteiten. Ook zijn er themabijeenkomsten over allerlei onderwerpen, zoals bijvoorbeeld over omgaan met geld, omgaan met elkaar, opvoeding, opkomen voor jezelf, en meer. Ook heeft Stichting De Paraplu een kledingbank. We hopen op jullie steun voor dit doel.

Je kunt meer over het inloophuis van Stichting De Paraplu lezen op inloophuisdeparaplu.nl.

Heb je al eens rondgeneusd op ons YouTube-kanaal? We publiceren er de diensten, interviews, podcasts, en meer. Je helpt Noorderlicht enorm als je je wil abonneren op ons kanaal (mocht je weleens via YouTube kijken). Zo kunnen we in de loop van de tijd meer mensen bereiken met het goede nieuws.

Gerelateerde pagina's