Dienst 15 november 2020: Hoe staat het met je hoop?

Dienst Noorderlicht

15 november 2020
Voorganger: ds. Niels de Jong

Vandaag is een speciale dienst: er worden kinderen gedoopt en opgedragen.

De dienst start hier op zondagochtend 15 november om 11:00 uur 's morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal.

Hoe staat het met je hoop?

De allerbelangrijkste zaken van het leven: geloof, hoop en liefde. Als je deze drie hebt, ben je een rijk mens. En een goed mens ook. In een serie van drie preken denken we na over deze waardevolle zaken, die ook altijd weer bedreigd worden (bv. door cynisme, onzekerheid, onverschilligheid, e.d.). Komende zondag kijken we naar ‘hoop’. Welke hoop kun je hebben voor dit leven? En voor na dit leven? Of is dit wishful thinking? En wat is eigenlijk de grond van deze hoop? En hoe kun je je hoop voeden?

Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. De printbare versie van de preek vind je hier. De (audioversie van de) preek van vandaag komt in de loop van maandag beschikbaar op ons Spotifykanaal. Je vindt hieronder ook vragen om over verder te denken, extra luisterliederen, de collecte en een activiteit voor de kinderen.

Collectedoel van deze maand: Sint voor Kint
Lees op deze pagina meer over de Stichting Sint voor Kint. Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) ook de QR-code. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt echt enorm gewaardeerd.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE DIENST VAN 11:00 UUR OP YOUTUBE. ←

Klik om de preek te bekijken op bovenstaande link.

Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

In die dienst worden liederen gezongen, die door het Muziekteam worden samengesteld. Deze worden live gezongen en gespeeld, en je kunt deze beluisteren in bovenstaande livestream. Vandaag wordt onder meer gezongen:

  • Hoopvolle toekomst ~ Sela
  • Ik wens jou ~ Trinity
  • Ik zal er voor jou zijn ~ Reni & Elisa Krijgsman
  • My Lighthouse ~ Rend Collective

Vragen om over verder te denken na de preek:

  • Hoe staat er voor met je hoop? Doet deze coronatijd iets met je hoop?
  • Wat is je hoop voor dit leven? Op wat of wie baseer je deze hoop?
  • Leef je met hoop voor na dit leven? Op grond waarvan?
  • Hoe kun je de komende tijd je hoop voeden?

COLLECTEDOEL DEZE MAAND: SINT VOOR KINT

In Rotterdam groeit 1 op de 4 kinderen op in een gezin met een inkomen onder de lage-inkomensgrens. Geregeld blijft er geen geld over voor nieuwe kleren, vakantie of – een Sinterklaascadeau. Sint voor Kint is een jaarlijkse benefietactie met als doel geld op te halen voor Sinterklaascadeaus voor kinderen tussen 2 en 14 jaar in Rotterdam die in armoede opgroeien. Van de opbrengst van de benefietactie krijgen de ouders van de kinderen een cadeaubon van de speelgoedwinkel t.w.v. €20,- zodat ze een Sinterklaascadeau kunnen kopen voor hun kinderen. Hieronder vallen alle kinderen van wie de ouders een pakket ontvangen van de Voedselbank Rotterdam.

We hopen op jullie steun voor dit doel!

VOOR DE KINDEREN: DE TIEN GEBODEN

Vandaag hebben we een werkje voor je, en een link naar een podcast voor kids van de EO.
God gaf aan Mozes de Tien Geboden: tien leefregels waar ieder mens zich aan moet houden. Daar gaat het werkje van vandaag over.
Download hier het werkje van deze week.

De Evangelische Omroep maakt sinds kort een podcast speciaal voor kinderen: Eerst Dit Voor Kids. In deze aflevering kun je beluisteren hoe Daan moet gaan verhuizen, en eigenlijk niet zoveel zin heeft in alle werkjes die hij daarvoor moet doen. Maar Daans vader helpt hem er doorheen...
Beluister deze podcast hier.

Ook kun je iets kiezen uit de KERKFLIX. En had je de KIDSpagina al gezien?

Het Noorderlicht Muziekteam verzorgt iedere week live muziek
Tijdens de diensten verzorgen de inmiddels vertrouwde gezichten (in wisselende samenstelling) prachtige muziek. Liederen die zorgvuldig bij elkaar gebracht zijn, om mooi aan te sluiten op de boodschap in de preek. Je kunt de liederen die het muziekteam heeft samengesteld beluisteren in de livestream video. We zijn hen dankbaar voor de inspirerende inzet. Al mogen we dan misschien nog niet meezingen in verband met het voorkomen van verspreiding van het coronavirus, het is wel heel fijn om te kunnen luisteren. En als je de livestream kijkt thuis, dan kun je uiteraard wél meezingen (je bent zeer zeker de enige niet die vanaf de bank meezingt!).

Oproepjes

Medewerkers voor kerstwerkzaamheden gezocht
Wie heeft gelegenheid om mee te helpen rond kerst? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl. Je hulp is welkom.

Medewerkers voor het geluids- en techniekteam gezocht
We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die willen helpen met het opbouwen en inregelen van de band. Iedere zondag doet het team haar best om de muziek in de kerk zo mooi mogelijk te laten klinken. Dit doen zij op dit moment met 7 mensen en daar mogen er zeker nog 3 bij. Dit is ook een mooie kans om de mensen van de band en de techniek beter leren kennen. Er is voorafgaand geen technische kennis nodig. Eigenlijk, als je een beetje met een computer om kunt gaan is dat voldoende. Doe je mee? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Heb je al eens rondgeneusd op ons YouTube-kanaal? We publiceren er de diensten, interviews, en meer. Je helpt Noorderlicht enorm als je je wil abonneren op ons kanaal (mocht je weleens via YouTube kijken). Zo kunnen we in de loop van de tijd meer mensen bereiken met het goede nieuws.

Gerelateerde pagina's