Dienst 14 juni 2020: Uit je comfortzone

Dienst Noorderlicht Prinsekerk en Oranjekerk

Voorganger: Bram Robbertsen, buurtpastor Goud van Noord
Handelingen 5: 25-42

Uit je comfortzone

Buurtpastor Bram Robbertsen leidt de dienst vandaag. Hij is getuigen van de verhalen van veel mensen in het Rotterdamse Oude Noorden. Verhalen van mensen die dingen hebben gezien die je werkelijk niemand toewenst. Verhalen van onrecht, van zaken waar velen liever het gezicht voor afwenden. “Met hun vlijmscherpe machetes hakken ze op ons in. Wie niet op tijd het bos bereikt sterft bloedend op het veld of langs de weg…” Geen gemakkelijke kost. En dit soort verhalen zijn van iedere dag, ook vandaag, in de tijd van Black Lives Matter.

Laat ons samen luisteren, en ons verbonden voelen. De preek wordt om zondagochtend 14 juni om 6:00 uur 's morgens uitgezonden (fijn voor mensen die in de zorg werken of om andere reden baat hebben bij extra vroege inspiratie), en is daarna uiteraard ook te bekijken. Op deze pagina vind je ook een activiteit voor de kinderen. Wil je de preek liever alleen een audiobestand beluisteren, dan kan dat hier. Je kunt je ook gratis abonneren op ons prekenkanaal op Spotify. Liever lezen? Dat kan hier.

Collecte: Deze maand richt de collecte zich op de diaconie, die samenkomt met de visie van Noorderlicht: ' Samen met Jezus impact hebben':

  • Projecten en hulp wordt geboden op 3 vlakken: Verbinding, Financiële Hulp en Praktische Zorg. Hier is Geestelijke Zorg overal onderdeel van.
  • Collecte voor de diaconie is belangrijk om projecten en hulp te kunnen blijven bieden, bijvoorbeeld voor leefgeld/noodhulp, wekelijkse maaltijd, vergoeding vrijwilligers, diaconaal werker, kerstdiner, Noordermarkt, en meer. De QR-code vind je onderaan op deze pagina.

Napraten na de dienst kan online via Zoom tussen 12:00 tot 13:00 uur. Deze link geldt voor alle locaties van Noorderlicht.

LUISTERLIED

(KLIK HIER VOOR DE LINK)

I Am Yours - Lauren Daigle

Let the waters rise
I will stand as the oceans roar
Let the earth shake beneath me
Let the mountains fall
You are God over the storm
And I am Yours

LUISTERLIED

(KLIK HIER VOOR DE LINK)

Maak ons hart onrustig - Schrijvers Voor Gerechtigheid

Steek in ons uw woede aan
om het onrecht te weerstaan!
Geef ons moed om op te treden.
Laat ons vechten voor de vrede.
Steek in ons uw woede aan.

Vragen ter overdenking:

  • Wat is je vooral bijgebleven van de bijbeltekst en de preek? Wat heeft jou daarin geraakt?
  • Reageer eens op deze woorden van Jezus: “Gelukkig zijn jullie wanneer ze je omwille van mij uitschelden, vervolgen en van allerlei kwaad betichten. Verheug je en juich, want je zult rijk worden beloond in de hemel.” (Matt. 5:11-12) Wat heeft Jezus door deze woorden heen jóu te zeggen?
  • Op welke manier roept God jou uit je comfortzone? Wat vraagt dat van jou?
  • Wat vind je van de uitspraak dat geloven geduld hebben is met God?

VOOR KINDEREN: MET LIEFDE NAAR MENSEN KIJKEN, OOK ALS.....

We gaan weer creatief aan de slag vandaag. Soms is het heel gemakkelijk om iets leuks te zeggen over iemand. Soms is het iets moeilijker. We gaan het vandaag doen! Je vindt het werkje HIER.

COLLECTE: ALGEMENE DIACONIE

Deze maand richt de collecte zich op de diaconie, die samenkomt met de visie van Noorderlicht: ' Samen met Jezus impact hebben'.

  • Projecten en hulp wordt geboden op 3 vlakken: Verbinding, Financiële Hulp en Praktische Zorg. Hier is Geestelijke Zorg overal onderdeel van.
  • Collecte voor de diaconie is belangrijk om projecten en hulp te kunnen blijven bieden, bijvoorbeeld voor leefgeld/noodhulp, wekelijkse maaltijd, vergoeding vrijwilligers, diaconaal werker, kerstdiner, Noordermarkt, en meer.

We zijn benieuwd naar hoe jij en je dierbaren het kerk zijn ervaren, in deze op zijn zachtst gezegd bijzondere tijd. Je hebt mogelijk al deelgenomen aan de enquête die je van Noorderlicht via e-mail ontving. Mocht je nog iets extra's met ons willen delen, bijvoorbeeld jouw ervaringen met hoe je je kinderen helpt met het geloof (of met creatieve werkjes), hoe je geloof je helpt in deze tijd (ook als je geen familie hebt maar je je er alleen doorheen slaat), weet dan dat je ervaringen heel welkom zijn. Je wordt gezien en gehoord, en ieders ervaring mag er zijn. En wie weet help je een ander er ook weer mee. We denken nog over een mooie manier om deze ervaringen te delen, bijvoorbeeld in een blogartikel of een podcastaflevering, of iets anders wat jouw ervaring recht doet.

Even napraten? Dat kan!
Tussen 12:00 en 13:00 uur kunnen we elkaar via live stream video ontmoeten. Je hebt hiervoor een Zoom-account nodig. Dit is gratis. Maak dit account aan op www.zoom.us.

Voor alle locaties van Noorderlicht geldt deze link voor napraten: NAPRATEN VIA ZOOM.

Gerelateerde pagina's