Dienst 13 december 2020: Blijven leven naar Gods bedoeling

Dienst Noorderlicht

13 december 2020
Voorganger: ds. Niels de Jong

Bijbelgedeelte: Psalm 86: 11 - 17

De dienst start hier op zondagochtend 6 december om 11:00 uur 's morgens. De dienst is daarna ook te bekijken op ons YouTube-kanaal. De leesversie van de preek vind je hier.

Christen-zijn gaat niet alleen maar over een bepaalde manier van denken, maar gaat misschien nog wel meer over een bepaalde manier van leven. Het gaat niet alleen over wat je gelooft over God, jezelf en de wereld, maar ook hoe je leeft naar Gods bedoeling. Over dat laatste gaan we het zondag hebben - hoe leef je naar Gods bedoeling en hoe blijf je dat doen? Belangrijke vragen voor iedereen die christen is of overweegt dat te worden. En daar kunnen we ook wel hulp van Boven bij gebruiken. Vanuit de tweede helft van psalm 86 zoeken we naar wat voor hulp van Boven we daarbij kunnen en mogen verwachten.

Vandaag is een speciale dienst: een aantal leden van onze gemeente legen belijdenis af. We zijn blij dat zij tot deze stap zijn gekomen. Er zijn een aantal leden van onze gemeente die vandaag in ons midden persoonlijk en openlijk belijdenis van het geloof willen afleggen. Zij belijden vandaag in de Drie-enige God te geloven, ze beloven Jezus Christus te willen volgen en zij aanvaarden de roeping en de verantwoordelijkheid om in Zijn Koninkrijk en in zijn Kerk te dienen. We zien de hand van God daarin dat Hij met hen is begonnen en hen heeft gebracht tot dit moment. God verzamelt zijn kinderen uit alle volken en rassen en talen en maakt hen tot een lichaam, waarvan Jezus Christus het hoofd is. We zijn blij dat ook hier bij Noorderlicht we zien dat dit werk van God ook doorgaat, ook onder ons.

Deze maand collecteren we voor 5 projecten. Bezoek hier de decembergift-pagina.
Je vindt op deze pagina (onder de dienst en liederen) meer info over de projecten, en ook de QR-code naar de Decembergift-pagina. Heel erg bedankt voor je bijdrage, dit wordt echt enorm gewaardeerd.

→ DIT IS DE LINK NAAR DE DIENST VAN 11:00 UUR OP YOUTUBE. ←

Klik om de preek te bekijken op bovenstaande link. Tip: klik op YouTube bij de video op 'Set reminder', dan krijg je binnen YouTube een melding wanneer de livestream start.

Leven naar Gods bedoeling

Laat ons samen luisteren, in de kerk en via livestream, en ons verbonden weten. De printbare versie van de preek vind je in de loop van zondag hier op de pagina. De (audioversie van de) preek van vandaag komt in de loop van maandag beschikbaar op ons Spotifykanaal. Je vindt hieronder ook vragen om over verder te denken, extra luisterliederen, de collecte en een activiteit voor de kinderen.

In die dienst worden liederen gezongen, die door het Muziekteam worden samengesteld. Deze worden live gezongen en gespeeld, en je kunt deze beluisteren in bovenstaande livestream.

  • Trust in You ~ Lauren Daigle

  • Psalm 86 ~ Psalm Project

  • Abba Father ~ Insalvation

  • Jezus Overwinnaar ~ Opwekking 832

U bent de held die voor ons strijdt
U baant de weg van overwinning
Elke vijand vlucht, ieder bolwerk valt neer
Naam boven alle namen, Hoogste Heer

Voor eeuwig is Uw heerschappij
Uw troon staat onwankelbaar
Ongeëvenaarde kracht ligt in Uw grote Naam
Jezus, Overwinnaar

De duisternis licht op door U
De duivel is door U verslagen
Dood waar is je macht, waar is je prikkel gebleven?
Jezus leeft en ik zal leven!

Vragen om verder over door te denken na de preek:

  • -Hoe gaat het bij jou op 'Gods leerschool'? Heb je het gevoel dat je bijleert?
  • -Kun je een voorbeeld noemen waar je recent Gods goedheid in ervaren hebt?
  • -In welke situatie heb je nu kracht nodig?

VOOR DE KINDEREN: KERSTSTAL

Vandaag maken we een kerststal.
Bij Kerstmis denken we aan de komst van Jezus naar de wereld. Hij werd geboren in een stal, en lag in een kribbe (dat is een drinkbak of voerbak voor dieren die in een stal staan). Met Kerstmis zie je vaak een kerststal staan bij bijvoorbeld kerstbomen bij mensen thuis. Vandaag maken we er eentje zelf. Je kunt het werkje hier downloaden.

Op YouTube hebben we onze livestreams staan, maar ook kiezen we muziek uit. Ook voor jou! Je vindt hier de playlists:

Ook kun je iets kiezen uit de KERKFLIX. En had je de KIDSpagina al gezien?

COLLECTEDOEL DEZE MAAND: DECEMBERGIFT VOOR 5 PROJECTEN

Samen met Jezus impact hebben, dat is de missie van Noorderlicht. Het afgelopen half jaar was het een uitdaging om aan deze missie te blijven werken. Ook de komende coronaperiode zal dat wel een uitdaging blijven... Veel van de initiatieven die het verschil maken, kosten echter ook geld. Omdat verschillende mensen ons ertoe hebben aangespoord om vrijmoedig om financiële steun te vragen, doen we dat op deze pagina (en middels een flyer).

Zou je een financieel steentje willen bijdragen? Giften kunnen worden overgemaakt naar NL17INGB0000308174 t.n.v. Hervormde gemeente Rotterdam Centrum/Noorderlicht met toevoeging van het projectnummer. Heeft u / heb jij vragen of zou u/jij meer informatie over het doel willen hebben over één van bovenstaande doelen? Mail gerust naar Gert Vorsteveld via financien@noorderlichtrotterdam.nl.

We hopen op jullie steun.

Oproepjes en mededelingen

KERSTAVOND
Op kerstavond 24 december is de Prinsekerk open van 18.00 tot 21.30 uur voor een moment van bezinning, kerstgevoel of verbinding met God. Er is muziek en een corona-proof looproute met verschillende punten waar je even stil kan staan. Opgeven is niet nodig, je kan gewoon langskomen mocht je dit fijn vinden. Mensen die je normaal misschien zou meenemen voor de kerstdienst kun je hier ook voor uitnodigen.

Activiteiten rond Kerst
Voor alle andere kerstactiviteiten - de kerstwandeling voor kids, de kerstpakkettenactie, de kerstdiensten, kerstdiner - kijk naar de website (een aparte kerstpagina waar alles op staat) of lees de E-nieuwsbrief zorgvuldig.

Medewerkers voor kerstwerkzaamheden gezocht
Wie heeft gelegenheid om mee te helpen rond kerst? Meld je aan via info@noorderlichtrotterdam.nl. Je hulp is welkom.

Medewerkers voor online kinderwerk gezocht
We verzorgen sinds het begin van de coronasituatie iedere week kinderwerk. Hiervoor maken we werkjes die gedownload kunnen worden, en die thuis of rond het huis gedaan kunnen worden, alleen en/of met huisgenoten. Vind je het leuk om ook mee te denken over werkjes en/of deze te gaan maken, dan horen we graag van je. Heb je interesse, meld je dan aan via info@noorderlichtrotterdam.nl.

Heb je interesse in zelf belijdenis afleggen?
Dat kan. Neem hiervoor contact op met ds. Niels de Jong via niels@noorderlichtrotterdam.nl.

Het Noorderlicht Muziekteam verzorgt iedere week live muziek
Tijdens de diensten verzorgen de inmiddels vertrouwde gezichten (in wisselende samenstelling) prachtige muziek. Liederen die zorgvuldig bij elkaar gebracht zijn, om mooi aan te sluiten op de boodschap in de preek. Je kunt de liederen die het muziekteam heeft samengesteld beluisteren in de livestream video. We zijn hen dankbaar voor de inspirerende inzet. Al mogen we dan misschien nog niet meezingen in verband met het voorkomen van verspreiding van het coronavirus, het is wel heel fijn om te kunnen luisteren. En als je de livestream kijkt thuis, dan kun je uiteraard wél meezingen (je bent zeer zeker de enige niet die vanaf de bank meezingt!).

Heb je al eens rondgeneusd op ons YouTube-kanaal? We publiceren er de diensten, interviews, en meer. Je helpt Noorderlicht enorm als je je wil abonneren op ons kanaal (mocht je weleens via YouTube kijken). Zo kunnen we in de loop van de tijd meer mensen bereiken met het goede nieuws.

Gerelateerde pagina's