Over ons

Als je aankomt bij het kerkgebouw aan de Schepenstraat, word je hartelijk ontvangen door het welkomst-team. Je loopt via de binnentuin naar de ingang van de kerk. De voorbereidingen voor de samenkomst zijn in volle gang. Lokalen worden gereedgemaakt voor de oppas, de kinderdienst en de tienerdienst. In de kerkzaal klinkt muziek van het muziekteam en gezellig gepraat van de bezoekers van de samenkomst.

Meer weten?

Volg ons online of beluister de preken van Noorderlicht Blijdorp:
Facebook
Twitter
Instagram
Preken

Samenkomsten

De samenkomst begint om 11:00 uur. Een samenkomst duurt ongeveer 70 minuten en er komen ca. 350 mensen. Tijdens de samenkomsten wordt er gezongen onder begeleiding van een (bescheiden) band, is er ruimte voor gebed en is er een korte, eigentijdse preek. Daarnaast worden er regelmatig aansprekende filmpjes getoond. Je zult volop twintigers en dertigers tegenkomen, maar andere leeftijden sluiten zich ook meer en meer aan. Er zijn altijd gasten bij de samenkomst en er zijn ook altijd mensen zonder kerkelijke achtergrond.

Kinderen

Tijdens de samenkomst is er voor kinderen van 0-3 jaar oppas in lokaal 2. Vanaf 10.45 uur kunnen de kinderen daar gebracht worden. De kinderen vanaf 4 jaar maken het begin van de samenkomst mee. Na ca. 10 minuten start er voor de kinderen van 4-8 jaar een kinderdienst en voor de kinderen van 9-13 jaar een tienerdienst (behalve de eerste zondag van de maand – dan blijft deze leeftijdsgroep bij de samenkomst).

Ontmoeting en gebed

Na de samenkomst is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een kop koffie of thee. Bijvoorbeeld om nieuwe mensen te leren kennen of om na te praten over de samenkomst. Ook is er de mogelijkheid om voor je laten bidden.

Activiteiten

Noorderlicht Blijdorp is als thuisbasis ook de plek voor allerlei andere activiteiten. Ook in kleiner verband komen mensen van Noorderlicht op allerlei manieren en plaatsen samen.