Alpha Online

Heb je ook opeens meer tijd door de corona-crisis? En zin in een goed gesprek met echte mensen, over vragen die er toe doen? Dan is dit je kans: op woensdag 22 april beginnen we met Alpha Online!

Wat is Alpha?
Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt. Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha.

Voor wie?
Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?
Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt Alpha Online?
Elke keer beginnen we met koffie/thee (zul je wel zelf moeten zetten... ;-)). Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen met elkaar.

Er zijn circa tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?

Je trekt op met een groepje van 6 à 9 mensen. Je kunt kiezen uit twee tijdstippen: 's ochtends (10 uur) en 's avonds (19:30 uur). Voor de indeling van groepjes maken we gebruik van leeftijd en postcode, zodat je in een groepje zit met ongeveer dezelfde leeftijd en woonplaats (waarschijnlijk wordt de indeling: "regio Rotterdam" en "rest van Nederland"). Elke sessie duurt maximaal 2 uren. We maken gebruik van Zoom (incl. wachtwoord).

Twijfel je nog? Je bent welkom om een keer mee te doen om te kijken of het iets voor je is!

Vragen? Meedoen?
Wil je je aanmelden? Of heb je nog vragen? Mail naar: alpha@noorderlichtrotterdam.nl

Vermeld bij het aanmelden aub de volgende dingen: je leeftijd en postcode (voor het indelen van de groepjes) en of je 's ochtends of 's avonds mee wilt doen